Rusia a testat cu succes noua rachetă balistică Liner

Ultima actualizare:

"Focoasele rachetei şi-au atins ţinta în momentul prevăzut" în peninsula Kamceatka, în Extremul orient rus, a precizat purtătorul de cuvânt, lt. col. Igor Konaşenkov.

Tirul a fost efectuat de pe submarinul Tula în Marea Barents, care face parte din Oceanul Arctic.

Liner este o rachetă balistică de ultimă generaţie dotată cu un focos cu încărcături multiple. Este mai puternică decât racheta intercontinentală Bulava, care urmează să echipeze în viitor submarinele nucleare ruseşti.

Acest test încununat de succes are loc a doua zi după anunţarea, de către o sursă militară rusă, a eşecului primului tir de încercare cu o nouă rachetă strategică rusă, al cărei nume nu a fost precizat.

După lansarea sa marţi de pe cosmodromul de la Pleseţk, în nordul Rusiei, această rachetă sol-sol, o versiune perfecţionată a rachetei intercontinentale Topol-M, cu o rază de acţiune de peste 10.000 km, a căzut din nou pe teritoriul cosmodromului, potrivit acestei surse.

Tirurile cu rachete Bulava s-au soldat şi ele cu o serie de eşecuri. În total, 16 teste cu acest dispozitiv cu o rază de acţiune de 8.000 km au fost efectuate din 2005, dar numai opt dintre ele au fost încununate de succes, notează AFP.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net