A murit moartea altcuiva: Femeia care a decedat în urma unui transplant, deoarece primise plămânii unui fumător

Ultima actualizare:

    Plămânii aparţineau unei persoane care fuma
Plămânii aparţineau unei persoane care fuma

O femeie în vârstă de 27 de ani care suferea de fibroză chistică a murit de cancer, după ce i-au fost transplantaţi plămânii unui fumător.

Jennifer Wederell, din Essex, a murit acasă în august, la 16 luni după ce transplantul a fost efectuat la Spitalul Harefield din Londra.

Potrivit BBC, Colin Grannel e de părere că fiica sa nu ar fi fost de acord să primească plămânii dacă ar fi ştiut că donatorul de vârstă mijlocie era un fumător înrăit.

Între timp, reprezentanţii spitalului şi-au exprimat scuzele, deoarece nu i-au dat de ales pacientei.

Jennifer a fost diagnosticată cu fibroză chistică la vârsta de doi ani şi, de la vârsta de douăzeci de ani, deja folosea oxigen fără întrerupere. Ea a fost pe lista de aşteptare pentru un transplant de plămâni timp de 18 luni, iar în aprilie 2011 a fost anunţată că s-a găsit un donator.

Tatăl acesteia a povestit pentru BBC că se temea în fiecare clipă pentru viaţa fiicei sale, dar spera ca Jennifer să "trişeze în lupta cu boala". Tânăra s-a căsătorit în septembrie anul trecut cu logodnicul ei, dar în februarie 2012 i s-a găsit o masă malignă în plămâni.

"Şocul s-a transformat imediat în furie, de vreme ce toate riscurile au fost explicate în ora dinaintea transplantului şi nici măcar odată nu s-a menţionat faptul că plămânii aparţin unui fumător", a spus domnul Grannell.

Tatăl îndurerat a creat un grup pe Facebook, "Alegerea lui Jennifer", pentru a încuraja nefumătorii să fie de acord să îşi doneze organele.

Potrivit unor surse citate de BBC, numărul de plămâni care pot fi transplantaţi ar scădea cu 40% dacă ar exista o politică de interzicere a celor care provin de la fumători şi astfel listele de aşteptare ar fi pline, iar pacienţii ar muri într-un număr mai mare fără un transplant.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net