VIDEO A fost descoperit unul dintre cei mai mari prădători care au trăit pe Pământ

Ultima actualizare:
Pliosaur (Foto: BBC)
Pliosaur (Foto: BBC)

Pliosaurul, un monstru al mării cu un craniu de 2,4 metri, a fost numit "cel mai înfricoşător prădător din câţi au trăit".

Fosila de 155 milioane de ani a fost descoperită întâmplător în Anglia de un localnic.

Kevan Sheehan a povestit pentru BBC cum a găsit craniul: "A fost noroc pur. Eram pe plajă şi am văzut trei bucăţi. Habar n-aveam ce sunt, dar am început să le trag din nisip. De atunci, în fiecare an merg acolo şi găsesc alte bucăţi", povesteşte Sheenan.

Bărbatul a decis să nu precizeze locul exact al descoperirii, invocând faptul că zona este periculoasă din cauza căderilor de pietre.


    Pliosaur (Foto: BBC)
Pliosaur (Foto: BBC)

Sheehan a descoperit fosila în urmă cu 18 luni, însă nu a vrut să o arate publicului până când piesele din craniu nu au fost asamblate.

"Acest craniu este 95% complet şi, probabil, unul dintre cele mai mari şi, cu siguranţă, unul dintre cei mai bine conservaţi pliosauri care au fost găsiţi în lumea întreagă", a spus Richard Edmonds, managerul Consiliului din Coasta Jurassic din Dorset.

Oamenii de ştiinţă estimează că Pliosaur, care a trăit în perioada jurasicului şi a cretacicului, ar fi măsurat 18 metri lungime şi că ar putea reprezenta o nouă specie.

"Probabil că este cel mai de temut prădător care a trăit vreodată pe Pământ. Stând în faţa craniului imens îţi imaginezi această bestie holbându-se la tine şi fixându-te cu privire. Doar gândul ăsta îţi face părul măciucă", a declarat paleontologul Richard Forrest.

VIDEO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net