40 de români aflați în Turcia, disperați să se întoarcă în țară

Ultima actualizare:

    În jur de 40 de români se aflau pe Aeroportul Ataturk când au fost detonate cele trei bombe
În jur de 40 de români se aflau pe Aeroportul Ataturk când au fost detonate cele trei bombe

Atentatul din Istanbul i-a îngrozit. Nu mai puțin de 40 de români care se aflau în vacanță vor să se întoarcă degrabă acasă. Ei au cerut sprijin consular, anunță reprezentanții Ministerului de Externe.

Consulatului General al României la Istanbul le-a facilitat cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului, însă aceştia nu au fost răniţi, cu excepţia unei persoane, care a suferit leziuni uşoare la picioare din cauza busculadei provocată de panica de pe aeroport.

”Asigurăm în permanenţă asistenţa consulară unui număr de aproximativ 40 de cetăţeni români, care au solicitat sprijini. Totodată, familiile din România a peste 20 de cetăţeni români aflaţi în aeroport în momentul deflagraţiilor au fost contactate de Consulatul General al României la Istanbul”, se arată într-un comunicat MAE.

Cel puţin 36 de persoane au fost ucise, iar alte 147 au fost rănite, în atacul de marţi seara de pe aeroportul Ataturk - cel mai sângeros din metropola turcă, vizată de trei ori anul acesta - a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri premierul turc Binali Yildirim, relatează The Associated Press şi AFP.

Toate indiciile sugerează, până acum, că gruparea jihadistă Statul Islamic se află în spatele atacului, a spus premierul.

Trei atentatori au venit la aeroport cu un taxi şi s-au detonat după ce s-a deschis focul asupra lor, a adăugat Yildirim.

Întrebat dacă un al patrulea atacator ar fi scăpat, şeful Guvernului a răspuns că autorităţile turce nu au o asemenea evaluare, dar iau în considerare orice posibilitate.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net