Dinozaurii au dispărut după ce cel puţin doi meteoriţi au lovit Pământul

Ultima actualizare:

Potrivit BBC, oamenii de ştiinţă au susţinut până acum că dispariţia dinozaurilor a fost cauzată de un singur meteorit care a lovit Terra. Craterul acestuia, Chicxulub, a fost descoperit în Golful Mexic.

În 2002, un nou crater antic a fost găsit în Ucraina. Până acum nu a fost făcută corelaţia dintre craterul din Ucraina, cel din Golful Mexic şi dispariţia dinozaurilor, însă o descoperire recentă, legată de fosilele plantelor din sol, întăreşte teoria potrivit căreia dinozaurii au dispărut din cauza a cel puţin doi meteoriţi care au lovit Pământul.

Oamenii de ştiinţă susţin că resturile de ferigă descoperite în straturile solului din zona de impact din Golful Mexic indică faptul că impactul din Ucraina ar fi fost şi el devastator pentru dinozauri.

Astfel, au fost examinate polenul şi sporii plantelor fosile din straturile de pământ ale craterului din Golful Mexic. Oamenii de ştiinţă au descoperit că la scurt timp după impact zona a fost acoperită de ferigi. Ferigile au capacitatea de a creşte repede în urma distrugerii în masă. Descoperirea care a dus la concluzia unui nou impact a fost un al doilea strat de plante fosilizate, la un metru deasupra primului strat. Acest lucru denotă existenţa unui alt impact distrugător, asociat cu cel din Ucraina, care a avut loc la diferenţă de câteva mii de ani.

Astfel a fost lansată teoria potrivit căreia dinozaurii ar fi putut dispărea după două sau mai multe coliziuni distrugătoare, care au avut loc pe parcursul mai multor mii de ani, dintre Pământ şi meteoriţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net