Dezbaterile vor continua "până la epuizarea bugetului sau până la epuizarea comisiei"

Ultima actualizare:

Comisia a votat prelungirea programului dezbaterii bugetare. Parlamentarii discută azi inclusiv bugetul asigurărilor de stat. Până luni, cel târziu, comisiile de buget-finanţe trebuie să discute tot proiectul, după ce ieri şedinţa a avut mai multe pauze.

UPDATE Amendamentul la bugetul de stat ce vizează ca introducerea la finanţare a proiectelor în cadrul programelor naţionale să fie făcută în ordinea în care au fost aprobate a fost adoptat sâmbătă, în jurul prânzului, de comisiile de buget-finanţe, cu 24 de voturi pentru şi 20 împotrivă, prin vot uninominal.

Membrii comisiilor de buget-finanţe au decis reluarea votului asupra acestui amendament, după ce şedinţa a fost suspendată pentru aproximativ 20 de minute.

UPDATE Dezbaterea proiectului bugetului de stat în comisiile reunite de specialitate a fost suspendată sâmbătă, spre prânz, pentru a se tranşa situaţia creată de votul paritar asupra unui amendament.

Amendamentul PSD-PNL viza ca introducerea la finanţare a proiectelor în cadrul programelor naţionale să fie făcută în ordinea în care au fost aprobate.

Amendamentul a fost votat cu 22 de voturi pentru, 21 împotrivă şi o abţinere.

Deputaţii şi senatorii din comisiile reunite de buget-finanţe au dezbătut şi adoptat vineri primele nouă articole ale proiectului de lege a bugetului de stat pe 2010.

Propunerea a aparţinut liberalului Dan Radu Ruşanu şi a întrunit unanimitatea membrilor comisiilor de buget-finanţe. Parlamentarii vor lua totuşi o pauză între orele 13,00 şi 14,00.

Dan Radu Ruşanu şi-a motivat iniţiativa printr-o paralelă cu anii precedenţi, când, de asemenea, comisiile de buget-finanţe din Legislativ au lucrat până la epuizarea tuturor articolelor din bugetul de stat.

"Până la epuizarea bugetului sau până la epuizarea comisiei", i-a spus ironic liberalului preşedintele de şedinţă, Viorel Ştefan, care i-a cerut să precizeze programul senatorilor şi deputaţilor din comisiile de specialitate.

O altă decizie a comisiilor a vizat acceptarea participării secretarilor de stat, şi nu a miniştrilor, la discuţiile asupra anexelor proiectului bugetului de stat. Decizia a fost votată, de asemenea, în unanimitate, cu precizarea că miniştrii - principalii ordonatori de credite - trebuie să-şi motiveze întemeiat absenţa.

Proiectul de buget are 29 de articole şi zece anexe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net