Curăţă inoxul cu ce ai prin cămară

Ultima actualizare:

Curăţă hota de aragaz cu soluţie pentru geamuri

 Amprentele de pe suprafeţele din inox ne dau mari bătăi de cap. Şterge urmele de degete de pe hota de aragaz cu soluţie specială pentru curăţarea geamurilor.

Aceasta degresează şi lasă un aspect uniform şi lucios. Dacă nu ai la îndemână soluţie pentru geamuri, foloseşte spirt sau alcool.

Şterge cuptorul cu microunde cu pastă de dinţi

Dacă cuptorul cu microunde este din inox, pentru petele puternice, care nu pot fi curăţate cu apă şi săpun, încearcă pasta de dinţi. Aplică un strat de pastă de dinţi clasică şi aşteaptă câteva minute.

Îndepărtează apoi surplusul şi clăteşte cu apă călduţă. Dacă pata este foarte rezistentă, foloseşte suc de lămâie.

Resturile lipite şi arse se duc cu bicarbonat

Vasele de gătit arse se curăţă uşor dacă adaugi pe pată apă fierbinte, puţin detergent de vase sau săpun lichid. Poţi pune vasul pe foc mic pentru 10 minute şi curăţă resturile lipite pe vas cu un burete.

Dacă nu se duc, aplică peste arsură bicarbonat şi apă fierbinte sau prepară o pastă din bicarbonat şi apă. Las-o să acţioneze o oră, iar apoi clăteşte vasul.

Pentru strălucire foloseşte suc de roşii

În cazul în care oala sub presiune pe care o foloseşti la gătit şi-a pierdut aspectul strălucitor, fierbe în vasul respectiv câteva cubuleţe de roşii peste care adaugă puţină apă.

Lasă oala pe foc 30 de minute, varsă conţinutul şi clăteşte cu apă călduţă. Roşiile sau sosul de roşii natural curăţă în profunzime cu ajutorul substanţelor acide conţinute de această legumă.

Depunerile de piatră se curăţă cu oţet

 Robineţii şi bateriile din baie şi bucătărie, chiuveta sau capul de la duş se pot păta cu calcar şi rugină. Pentru asta foloseşte cu încredere oţetul. Pentru rugină, foloseşte oţet alb, concentrat, direct din sticla lui originală. Pentru pete mai uşoare poţi pulveriza o soluţie din oţet şi apă.

Prepară singur soluţia de curăţare!

 Pentru curăţarea obiectelor din inox din casa ta poţi prepara singur soluţia de curăţare. Nu ai nevoie decât de o lingură de praf de cretă şi săpun de casă.

Ambele ingrediente se găsesc în comerţ în magazine pentru produse casnice. Amestecă cele două ingrediente într-un vas până când devin o pastă omogenă.

Curăţă cu aceasta obiectele din inox, clăteşte-le apoi cu apă călduţă şi usucă-le cu un prosop curat.

Chiuveta metalică se curăţă cu ulei de măsline

Chiuvetele de inox sunt în general „păcătoase" în sensul că se pătează rapid, în special din cauza calcarului din apă, dar şi a unor alimente mai acide.

Din fericire, petele de pe chiuveta de inox pot fi îndepărtate şi menţinute la distanţă cu ingredientele potrivite:

 Spală chiuveta cu apă de gură. Aceasta conţine substanţe care îndepărtează petele şi care, în acelaşi timp, dezinfectează.

Suc de lămâie. Stoarce o lămâie, iar zeama rezultată împrăşti-o pe toată suprafaţa chiuvetei şi freacă apoi cu un burete. Clăteşte după câteva minute.

Pentru un plus de strălucire, adaugă puţin ulei de măsline (sau de floarea soarelui) pe o cârpă uscată şi freacă chiuveta cu aceasta. Luciul rămas în urma acestui tratament va fi uimitor. În plus, petele vor dispărea ca prin minune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net