Copilul care s-a spânzurat din joacă a fost salvat în ultima clipă

Ultima actualizare:

Cei trei puşti se aflau în staţia de autobuz din apropierea locuinţei lui Alexandru. Se jucau şi la un moment dat au găsit un laţ din nailon. Alexandru a legat frânghia de scheletul metalic al cabinei şi a încercat să îi convingă pe prietenii săi să-şi înfăşoare funia după gât. Văzând că niciunul dintre ei nu are curaj, Alexandru a încercat să le demonstreze că nu este nimic periculos.

După ce s-a suit pe bancă, şi-a pus funia la gât şi se ţinea cu mâinile de bară. Nu a durat mult până să se dezechilibreze şi să alunece, greutatea corpului său fiind susţinută de funie. Ceilalţi doi copii, Lucian Eftie şi Iulian Vidinei, s-au speriat şi au plecat să ceară ajutor.

„Ne-am speriat şi nu ştiam ce să facem“

Ne jucam aici şi când a găsit funia a făcut nod, a legat-o şi a zis că mă spânzură pe mine. S-a urcat pe bancă, a pus funia pe cap şi a alunecat. El vroia să mă pună pe mine să mă spânzur, da eu nu am vrut“, spune Lucian Eftie (8 ani), unul dintre prietenii băiatului.

Când am văzut că a alunecat, ne-am speriat şi nu ştiam ce să facem şi am fugit să chemăm pe cineva să-l ajute“, povesteşte Iulian Vidinei (7 ani), celălalt tovarăş de joacă.

Salvat în ultima clipă

Copilul a fost găsit de Remus Soreanu (17 ani), care a fost chemat de cei doi pentru a-l ajuta pe Alexandru. Tânărul a ajuns în staţia de autobuz, unde l-a văzut pe micuţ că atârna. „Era agăţat de fierul de sus. Am fugit repede şi am chemat pe cineva cu un cuţit. L-am ridicat ca să nu mai stea atârnat. Apoi a venit un bărbat, Ion Mogâldea, şi a tăiat funia cu un fierăstrău. I-a făcut masaj şi respiraţie gură la gură, a vomat şi după aceea a început să respire. Eu le-am zis de la început să sune la salvare şi nu a sunat nimeni. Apoi când au văzut că nu e glumă, au început să sune toţi“, îşi aminteşte Remus Soreanu. În staţia de autobuz a ajuns un echipaj al ambulanţei care l-a transportat pe Alexandru la Spitalul din Hârşova, iar după două ore a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Băiatul provine dintr-o familie cu posibilităţi materiale mai reduse, iar pentru că părinţii lui sunt ocupaţi toată ziua să-şi câştige traiul şi să asigure minimul necesar, nu se ocupă foarte mult de el. El este în clasa a cincea, însă studiază materia de clasa a doua şi a treia, deoarece merge pe un curriculum adaptat. În prezent, Alexandru se află internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Constanţa, însă starea lui este stabilă.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net