Vin sărbătorile. Cum va arăta Piața Universității la sfârșitul lunii

Ultima actualizare:

    Bradul din Piața Universității va fi atracția târgului de Crăciun (foto: bucharestmarket.ro)
Bradul din Piața Universității va fi atracția târgului de Crăciun (foto: bucharestmarket.ro)

Zona cu statui din Piața Universității va arăta ca în basme începând cu 29 noiembrie, când tradiționalul târg de Crăciun organizat de Primăria Capitalei își va deschide porțile. Peste 250 de artiști, zeci de meșteri populari și producători autohtoni de bucate tradiționale sunt gata să vă răsfețe gusturile până la 28 decembrie, ultima zi a târgului de sărbători.

La fel ca în ultimi doi ani, Bucharest Christmas Market va fi polul distracției de Crăciun în Capitală. Circa 100.000 de bucureșteni sunt așteptați la târgul sărbătorilor de iarnă, care se va deschide la 29 noiembrie. Tot atunci se vor aprinde luminițele de sărbători în Capitală. Pregătirile pentru amenajarea Pieței Universității sunt în toi, până acum fiind amplasate bradul, care va domina piața, și cele 100 de căsuțe din lemn de unde bucureștenii vor putea cumpăra bunătăți de Crăciun. Casa lui Moș Crăciun, în care vor mișuna ajutoarele sale de nădejde, va ocupa un loc central în piață. Aici toți cei mici sunt așteptați să-i lase mesaje moșului și să spună poezii pe genunchii acestuia în schimbul darurilor pe care le aduce de departe.

Lucrările de amenajare a pieței sunt în toi
Lucrările de amenajare a pieței sunt în toi

Pe scena care va fi amenajată pe esplanada cu statui vor urca, și în acest an, cei mai în vogă artiști ai momentului din România, care vor susține concerte de muzică ușoară, populară și colinde.

Bradul din acest an va avea 16 metri înălțime și va fi decorat cu acadele, clopoței și ghirlande multicolore.

Și în acest an puteți aduce o bucurie copiilor orfani, aflați în grija asociației neguvernamentale SOS Satele Copiilor România. Vizitatorii târgului sunt așteptați la căsuța asociației pentru a sprijini campania umanitară, care are ca scop oferirea celor 240 de copii o familie unde aceștia să crească, să se dezvolte și să se bucure de clipele frumoase ale copilăriei. Se pot face donații de cărți și jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Moș Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă celor mici pe toată durata târgului
Casa lui Moș Crăciun va fi deschisă celor mici pe toată durata târgului

Tot la căsuța Asociației SOS Satele Copiilor din cadrul târgului va fi amplasat și “un brăduț al dorințelor”, împodobit cu steluțe în care copiii de la SOS Satele Copiilor România i-au scris lui Moș Crăciun ce își doresc. Oamenii cu suflet generos care vor să se implice pot alege o steluță din brad în schimbul unei donații în beneficiul copiilor defavorizați din România.

Piața va fi decorată cu 14 tone de cetină de brad, iar pentru ca vizitatorii să simtă cu adevărat mirosul sărbătorii, aici se vor pune în vânzare sute de litri de vin fiert și saci de turtă dulce, cozonaci și prăjituri cu scorțișoară.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net