Te bălăceşti în ape termale în grădina botanică

Ultima actualizare:

    Therme Bucureşti, cel mai mare complex din Europa, se deschide astăziFoto: Therme Bucureşti
Therme Bucureşti, cel mai mare complex din Europa, se deschide astăziFoto: Therme Bucureşti

Bucureştiul devine de joi (14 ianuarie) Capitala termală a Europei. Se deschide Therme, cel mai mare complex cu apă termală, unde găseşti tot soiul de piscine, saune, tobogane, dar şi sute de mii de plante, unele unice, precum Copacul Înţelepciunii.

Aşa ceva n-ai mai văzut decât în filme. De acum, te poţi bălăci în cea mai mare grădină botanică din ţară. Nu vorbim despre vreun colţ de paradis, ci despre Therme. Un complex geotermal, care se află în localitatea Baloteşti, la doar 10 minute de mers cu maşina de nordul Capitalei. Are o suprafaţă de 30.000 de mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

Zona Palm - Este de relaxare, iar şezlongurile fac hidromasaj
Zona Palm - Este de relaxare, iar şezlongurile fac hidromasaj

Aici cresc peste 800.000 de plante, printre care 500 de palmieri, aduşi din şase ţări, amenajaţi pe lângă piscine, unde apa ajunge la 33 de grade Celsius. Potrivit adevarul.ro, accesul în centru se face pe baza unei brăţări cu un cip şi cu un număr, pe care o înapoiezi la final. Cu ajutorul ei îţi deschizi dulapul personal.

Zona Elysium  - Aici găseşti saunele şi salina
Zona Elysium - Aici găseşti saunele şi salina

Zona Elysium
Zona Elysium

Therme este împărţit în trei zone. "Palm" este destinată adulţilor şi adolescenţilor trecuţi de 16 ani şi este pentru relaxare. Aici ai la dispoziţie, pe lângă mai multe piscine care conţin sare de la Marea Moartă, lotium sau apă îmbogăţită cu magneziu, jacuzzi, şi 26 de şezlonguri care fac hidromasaj, încadrate de 500 de palmieri de diferite specii.

"Galaxy" este zona pentru copii, unde sunt montate 16 tobogane, a căror lungime totală este de 1,5 kilometri. Saunele se găsesc în zona de lux, "Elysium", care este cea de-a treia. Prevăzute cu temperaturi diferite, saunele au o capacitate de 50 de persoane fiecare. Spre exemplu, în Amazon sunt 75 de grade Celsius, în timp ce în Procence sunt 65 de grade Celsius. Există şi o saună în care sunt 90 de grade Celsius, dar vizitatorii ajung aici la final, după ce s-au obişnuit cu temperaturile ridicate.

simeon stalpnicul png

Tot aici dai şi de salină, dar şi de locuri unde se face masaj. Apa termală este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri, iar investiţia nemţilor se ridică la 50 de milioane de euro. Pentru început, administratorii estimează că între 800.000 şi un milion de persoane vor trece pragul noului centru pe parcursul unui an. Începând din aprilie, iau în calcul posibilitatea de a introduce microbuze pe ruta Bucureşti - Baloteşti, în aşa fel încât accesul să fie mai uşor.


    Foto: Therme Bucureşti
Foto: Therme Bucureşti

Adulţii plătesc între 54 şi 83 de lei

În zona Galaxy, pentru o zi se achită suma de 40 de lei pentru copii şi de 54 de lei pentru adulţi. În zona Palm, preţul pe zi pentru adulţi este de 64 de lei, în timp ce pentru studenţi şi seniori ajunge la 60 de lei. Cei care plătesc pentru zona Palm au acces liber în zona Galaxy. Cea mai scumpă este zona Elysium, care garantează accesul şi la celelalte două zone menţionate anterior. Aici, accesul pentru o zi costă 83 de lei, în timp ce pentru 4 ore şi jumătate doritorii sunt nevoiţi să scoată 73 de lei din buzunar. 

Click! spune

În interiorul complexului, nu ai voie să vii cu mâncare și băutură de acasă. Pe toate le găsești aici. În zona Elysium există un pool-bar, dar și un restaurant cu meniu à la carte, iar în zonele Palm și Galaxy, e câte un snack-bar. Centrul e deschis de luni până joi, între 09.30 și 23.30, iar vineri, sâmbătă, duminică, între 08.00 și 01.00.

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net