El dă stingerea la proteste

Ultima actualizare:

    Mihai a venit în fiecare seară în piaţă şi s-a urcat pe clădirea  Universităţii. Doar ieri seară  jandarmii  nu l-au mai lăsat  acolo, dar omul s-a urcat pe  un chioşc de ziare
Mihai a venit în fiecare seară în piaţă şi s-a urcat pe clădirea Universităţii. Doar ieri seară jandarmii nu l-au mai lăsat acolo, dar omul s-a urcat pe un chioşc de ziare

Bătaie, maşini incendiate, pietre aruncate. Asta au avut de înfruntat seară de seară, la Piaţa Universităţii, manifestanţii şi jandarmii deopotrivă. Un singur om a participat la mitinguri fără să fie în bătaia bolovanilor. Bucureşteanul de pe clădirea Universităţii!

Oamenii din piaţă îl cunosc deja. Îl cheamă Mihai, are 36 de ani, e intelectual. Dar mai multe nu vrea să spună despre el. "Vreţi să ştiţi cine sunt? Sunt «un singur vot»", se prezintă bărbatul.

Ne dumirim imediat despre ce e vorba. Omul are un blog pe care a relatat seară de seară de la începerea protestelor, tot ce s-a întâmplat acolo şi ce nemulţimiri au românii.

Sâmbătă

simeon stalpnicul png

El a ales să stea cocoţat pe una dintre arcade, la una din ferestrele Universităţii. Trei seri la rând a stat acolo până a îngheţat complet. Luni seară a plecat la 1,40 noaptea, când au venit jandarmii să-l dea jos.

Duminică

simeon stalpnicul png

"Cât stai tu aici, trebuie să stăm şi noi să te păzim. Hai coboară odată!", i-au strigat oamenii legii, mai mult rugându-se de el.

simeon stalpnicul png

După el, pe străzi au mai rămas doar maşinile Romprestului, care adunau gunoaiele din Piaţa Universităţii. Ieri, în a patra seară de protest, Mihai n-a mai putut urca pe Arcadă.

Luni

simeon stalpnicul png

Vreo şase jandarmi i-au blocat drumul spre locul care l-a făcut vedetă. N-a întârziat prea mult şi a găsit altul, tot la înălţime: pe un chioşc de ziare, împreună cu alţi vreo patru ca el.

Marţi seară s-au mai adunat circa 600 de manifestanţi, studenţi, revoluţionari, pensionari, dar nu s-au mai înregistrat violenţe. Un singur protestatar a fost reţinut pentru că avea asupra sa arme albe.

Arestat că a dat cu picioarele într-o maşină

Se îndrepta împreună cu mai mulţi amici spre central Capitalei, să participe la manifestările din Piaţa Universităţii, însă a ajuns la Poliţie.

simeon stalpnicul png

Bucureşteanul Carol Dieter Vasile, de 20 de ani, a fost reţinut pentru că a lovit o maşină parcată pe o străduţă din zona centrală.

Luni noapte, în jurul orelor 22.00, tânărul a fost surprins în timp ce dădea cu picioarele într-o Dacia Logan, parcată pe strada Edgar Quinet. Grupul, format din şase indivizi, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, a declanşat alarma maşinii, când a trecut pe lângă ea.

Dintre toţi, Carol Dieter Vasile a fost cel care a început să lovească cu picioarele autotursimul. El a stat în arest până ieri dimineaţă, când a fost eliberat, având interdicţia de a părăsi localitatea.

Ploieştean prins cu şuruburi şi sticle incendiare

Protestele au luat o turnură violentă luni seară, la Ploieşti. Un bărbat de 53 de ani, în stare avansată de ebrietate, a fost prins de jandarmii prahoveni în timp ce se pregătea să arunce cu două cocktailuri Molotov în faţa Palatului Administrativ, locul unde se strânseseră protestatarii.

simeon stalpnicul png

Ploieşteanul avea şi 12 şuruburi, fiecare de câte 8 centimetri lungime, din care a apucat să arunce câteva în forţele de ordine.

La sediul Jandarmeriei, acesta a susţinut că a băut în Bucureşti, unde a fost acostat de un bărbat „bine îmbrăcat", de aproximativ 30 de ani, care i-a dat 100 de lei pentru a arunca sticlele şi şuruburile în mijlocul demonstranţilor din Ploieşti. Ploieşteanul, de profesie inginer, lucrează ca instalator la Biblioteca Naţională.

Flash News

Întoarcere. Medicul Raed Arafat a revenit în Ministerul Sănătăţii, pe postul de subsecretar de stat, după ce a avut discuţii cu preşedintele şi premierul. De la demisia lui Raed Arafat, au început protestele în stradă, la care au participat mii de susţinători. Miting. Liberalii ies în stradă mâine. Primăriei Capitalei i s-a cerut aprobare pentru un miting al liberalilor, pentru mâine. Se estimează că la această manifestaţie vor veni membri PNL din toată ţara.Bilanţ. Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, ieri, că 22 de fapte penale au fost constatate la manifestările de luni, din Bucureşti, cinci dintre persoanele care au săvârşit astfel de fapte având antecedente penale, iar trei fiind suporteri sportivi. La protestele de luni din Piaţa Universităţii au Participat 1.500 - 1.600 de persoane, iar adunarea a fost bine gestionată datorită spiritului civic al manifestanţilor.Grevă. Profesorii vor grevă în 23 ianuarie. Sindicaliştii din FSLI pregătesc o grevă generală luni, 23 ianuarie, nemulţumiţi de salarizare. Ei au pierdut 25% din venituri, nu primesc nici drepturile acordate prin hotărâri judecătoreşti, iar anul acesta nu se acordă vreo majorare de salarii. Până vineri, se vor strânge semnături din toată ţara, de aprobare a Grevei. "Oamenii s-au săturat, au un nivel de viaţă din ce în ce mai scăzut", a spus Liviu Pop, de la FSLI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net