Primarul Capitalei vrea ca autobuzele RATB să poată circula şi pe linia de tramvai

Ultima actualizare:

    Căile de rulare a tramvaielor vor deveni benzi unice speciale pentur autobuzele RATB
Căile de rulare a tramvaielor vor deveni benzi unice speciale pentur autobuzele RATB

Șoferii autobuzelor pentru transport în comun vor deveni șerifii traficului. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că municipalitatea va lansa curând un proiect "pentru decongestionarea traficului”, cu ”benzi pentru autobuze”pe linia de tramvai.

"Pe linia de tramvai, acolo unde structura acesteia permite, va circula şi autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Pentru început, ne-am gândit ca benzile unice să fie cele care sunt deja create şi au această infrastructură, iar autobuzele să poată intra pe linia de tramvai”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a afirmat că sunt câteva trasee stabilite, iar proiectul urmează fie început în scurt timp.

"Etapa a doua va fi aceea în care linia de tramvai să fie amenajată, astfel încât să poată intra şi autobuzul”, a subliniat primarul.

Firea a adăugat că toate staţiile RATB vor fi reamenajate, pentru că multe dintre ele "sunt depăşite”.

Primarul Capitalei a mai spus că zona de tramvai de la Piaţa Sudului, unde pasajul a fost de curând finalizat, va fi deschisă circulaţiei săptămâna viitoare, odată cu începerea anului şcolar.

Firea a precizat că un alt proiect la care municipalitatea lucrează este cel referitor la linia de tramvai 21, care va fi amenajată astfel încât autoturismele să nu mai poată pătrunde pe şine. "În scurt timp vă vom invita la un alt eveniment, transformarea liniei de tramvai 21 zona Colentina pe modelul succesului care l-a înregistrat linia 41, printr-un gărduleţ, pentru ca autoturismele să nu mai poată pătrunde pe linia de tramvai şi să bloheze circulaţia. Avem obţinute toate avizele şi autorizaţiile”, a adăugat Firea.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net