Piaţă de fiţe în Capitală: parcare pe acoperiş şi plasme pentru transmisii în direct din primărie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pieţele agroalimentare din Capitală se transformă pe zi ce trece în malluri, de unde poţi cumpăra orice. Noua piaţă Progresul, inaugurată azi la prânz în sectorul 4, a devenit un centru comercial în toată regula, în care, pe lângă cumpărături, poţi participa la şedinţele de consiliu local. Cum? Aflaţi mai jos.

În suprafaţă totală de 17.710 mp, „Progresul” este cea mai mare piaţă agroalimentară din oraş. Ce o face specială este însă altceva. Este singura piaţă din Bucureşti în care cumpărătorii pot privi şedinţele consiliului local, în direct, care au loc la primărie. Un sistem de plasme de ultimă generaţie face posibil ca bucureştenii din sectorul 4 care vin să cumpere legume pentru mâncare să fie părtaşi la deciziile pe care aleşii le iau în interesul lor. „Toate şedinţele consiliului local, orice anunţ ori comunicat al primăriei, care este în interesul cetăţeanului, va fi proiectat pe aceste ecrane. Cetăţenii au astfel posibilitatea să vadă cum le reprezintă autoritatea locală interesele”, ne-a spus primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

simeon stalpnicul png

Aceasta nu e singura „fiţă” a noii pieţe. De azi, aici funcţionează un nou serviciu destinat cetăţeanului: poliţia pieţelor. În fiecare zi, 4-5 inspectori din cadrul Administraţiei Pieţelor vor monitoriza comerţul cu legume-fructe, vor răspunde sesizărilor venite din partea cumpărătorilor şi vor avea grijă ca oamenii să nu fie furaţi la cântar. Programul, unic în capitală, urmează să fie extins la toate pieţele din sectorul 4.

Mai mult, noua piaţă dispune de o parcare cu 250 de locuri pe acoperiş, care va putea fi folosită de cei care vin să-şi facă cumpărăturile aici. Deocampataă, rampa de acces în parcare nu este finalizată, din cauza condiţiilor meteo care nu au permis turnarea betonului. Edilii sectorului 4 spun că la 1 martie aceasta va fi dată în folosinţă. Până atunci, bucureştenii vor avea acces în parcare prin rampa de coborâre.

simeon stalpnicul png

Ce nu ne place la noua piaţăÎn ciuda eforturilor edililor de sector, noua piaţă are câteva scăpări, pe care reporterii Click! le-au semnalat la deschidere. În primul rând, nu toţi comercianţii sunt producători autentici de legume şi fructe. Această informaţie ne-a fost furnizată de ţăranii care şi-au luat tarabă aici, care i-au şi identificat pe cei care le fac concurenţă. Acest lucru e confirmat şi de cumpărători, care ne-au spus că se aprovizionează doar de la negustorii consacraţi, care au mâinile muncite.

Construcţia a fost inaugurată, deşi nu e finalizată în proporţie de sută la sută. Mai sunt de executat câteva finisaje în interior, dar şi rampa de intrare în parcare. În plus, în spatele construcţiei e o mizerie de nedescris, iar muncitorii nu au terminat lucrările la exterior.

Construcţia, care însumează 17.710 mp, a depăşit piaţa Obor la suprafaţa ocupată (16.000 mp)

simeon stalpnicul png

Trotuarul din faţa pieţei este foarte îngust, ceea ce face ca circulaţia pietonală să fie îngreunată. Azi, la deschiderea pieţei, peste o mie de oameni s-au îmbulzit la intrare şi au împiedicat traficul auto. Mai mult, aproape de intrare, te împiedici de o gură de canal, care, în opinia noastră, n-ar fi trebuit să fie acolo.

simeon stalpnicul png

Ce ne place la noua piaţăAu fost create condiţii pentru verificarea minuţioasă a comercianţilor. În piaţă există un „cântar al cetăţeanului”, la care toţi clienţii pot apela pentru a cântări marfa cumpărată. În plus, înfiinţarea poliţiei pieţelor va oferi un plus de siguranţă cetăţenilor şi îi va descuraja pe comercianţi să-i păcălească pe oameni.

Parcarea de pe acoperiş e extrem de utilă celor are vin la piaţă fiindcă, la nivelul solului, găseşti cu greu un loc în care să-ţi laşi maşina. Cei care staţionează cel mult o oră nu plătesc nimic pentru parcare, însă dacă depăşesc acest termen vor achita o taxă modică pe oră, care va fi stabilită în zilele următoare de consilierii locali. Ne place că primăria a creat posibilitatea ca riveranii să-şi parcheze maşinile aici. Ei au la dispoziţie 100 de locuri de parcare de reşedinţă, pentru care vor plăti o taxă anuală de până la 75 de lei.

În noua piaţă se găsesc produse alimentare şi nealimantare, îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi restaurante de tip fast-food.

Piaţa dispune de lifturi, inclusiv destinate persoanelor cu handicap.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net