O româncă a donat 400.000 € spitalului Cantacuzino. Iată ce au făcut cu banii

Ultima actualizare:

    Reprezentanții Spitalului Cantacuzino sunt recunoscători pentru donație
Reprezentanții Spitalului Cantacuzino sunt recunoscători pentru donație

Donație de senzație făcută de o româncă stabilită în Marea Britanie. Sanda Cârciog-Rizescu, care a trăit vreme de 30 de ani în Regatul Unit, a cedat spitalului Cantacuzino din Capitală suma de 400.000 de euro. Cu banii obținuți, conducerea instituției a amenajat o sală de operații complet nouă.

Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino, care face parte din cele 19 instituții medicale aflate în administrarea Asociației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), are începând de luni, 25 septembrie 2017, o sală de operație complet nouă, în cadrul secției de Chirurgie generală.

Una dintre cele patru săli de operație a fost complet reabilitată, în urma donației în valoare de 400.000 de euro a doamnei Sanda Cârciog-Rizescu, o româncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani. Donația a fost realizată prin intermediul executorului testamentar al doamnei Sanda Cârciog-Rizescu, Ioan Balș, întrucât aceasta a încetat din viață. Din aceeași donație, secția de Neonatologie a spitalului a fost dotată cu șase echipamente medicale moderne pentru îngrijirea nou-născuților.


    Așa arată acum sala de operații de la Cantacuzino, realizată cu banii donați
Așa arată acum sala de operații de la Cantacuzino, realizată cu banii donați

Aparatura din blocul operator al secției de Chirurgie este de ultimă generație și a fost achiziționată din fondurile Primăriei Municipiului București. Din această săptămână, medicii sunt pregătiți să opereze în condiții moderne.

„Celelalte trei săli de operație din secția de Chirurgie generală vor fi reabilitate și ele, în perioada următoare. În acest sens, Consiliul General al Municipiului București, prin ASSMB, a alocat în 2017, un buget de 150.000 de lei, necesar studiului de fezabilitate”, spun reprezentanții ASSMB.

Cine este Sanda Cârciog-Rizescu

Sanda Cârciog-Rizescu a decedat în 2015 în Marea Britanie. A fost căsătorită cu diplomatul român Mihail Cârciog (căsătoria a avut loc la Predeal în 11 iunie 1944). Din cauza regimului politic instaurat în 1947, diplomatul român fuge în Italia și, un an mai târziu, intenționează să ajungă în Argentina. Însă, destinul îl va lega de Londra, unde se va stabili până la sfârșitul vieții. Cu toate acestea, s-a implicat în numeroase campanii umanitare derulate în România. În anul 2015, Sanda Cârciog-Rizescu, împreună cu alte persoane, intră în posesia unor despăgubiri de peste 37,6 de milioane de lei de la AVAS, în vaza unei sentințe civile a Tribunalului București din anul 2010. Înainte de a muri, a lăsat cu limbă de moarte ca banii să fie donați în scop caritabil. Prin testamentul ei, Sanda Cârciog-Rizescu a susținut financiar numeroase evenimente culturale î România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net