m.click.ro

top sombra

Mallul chinezesc, raiul produselor ieftine

„Magazinul universal Dragonul Roşu” s-a deschis joi, de Ziua Naţională a României

Magazinul universal şi-a deschis porţile joi la ora 9.00 (Foto: Dorin Constanda)

Magazinul universal şi-a deschis porţile joi la ora 9.00 (Foto: Dorin Constanda)
Fără ulei, zahăr sau tigăi. Aşa au fost primiţi românii la deschiderea magazinului universal din complexul „Dragonul Roşu”. Mallul chinezesc de la perifieria sectorului 2 a luat faţa altor centre comerciale cu produse chinezeşti, turceşti şi româneşti la preţuri mici. Pentru calitatea lor nu băgăm mâna în foc.

Comunitatea chinezească are de joi un mall în toată regula, dispus pe două niveluri. Deschiderea lui pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, a fost bine aleasă. Cei mai mulţi curioşi în această zi au fost românii, atraşi de mediatizarea intensă de care a beneficiat evenimentul lansării. Deşi suntem în luna cadourilor, clienţii nu s-a călcat în picioare ca să vadă ofertele la produsele de sezon. Oamenii au păşit ordonat, ca şi când însuşi Hu Jintao, preşedintele Chinei, i-ar fi supravegheat.

Mallul chinezesc de la periferia Capitalei e un loc cosmopolit. Are magazine cu îmbrăcăminte de damă, de bărbaţi şi pentru copii, standuri cu obiecte de uz casnic, cu decoraţiuni de Crăciun, magazine de mochete, accesorii şi corpuri de iluminat, trei restaurante (unul românesc, unul libanez şi unul chinezesc), teren de popice şi mese de biliard, dar şi patinoar şi carusel pentru prichindei.


Cea mai mare parte a mărfii expuse la vânzare provine din China şi Turcia, însă reporterii noştri au descoperit că magazinele sunt pline de produse de categoria a II-a, fabricate în ţări ale Europei Centrale. Astfel, aici dulciurile sunt nemţeşti şi belgiene, decoraţiunile de Crăciun sunt franţuzeşti, globurile, uneltele şi componentele de calculatoare sunt fabricate în China, electrocasnicele sunt austriece, articolele vestimentare sunt chinezeşti şi turceşti, iar o parte din încălţămintea expusă e din România. Dacă nu eşti un client pretenţios ori buzunarul nu-ţi permite să te înţoleşti de la brandurile celebre, atunci acest magazin ţi se potriveşte. Este deschis zilnic, între orele 9.00 şi 21.00.

Iată ce preţuri sunt aici

Cizme de damă, româneşti: 179,90 lei
Poşete chinezeşti: 99,90 lei
Pulovere de damă: 44,9 lei
Paltoane de damă: 149,9 lei
Geci bărbaţi, chinezeşti: 129,9 lei
Pulovere bărbaţi, turceşti: 79,9 lei
Haine din piele, îmblănite, româneşti: 399,90 lei
Costume bărbaţi, turceşti: 180 lei
Cămăşi bărbaţi: 35 lei
Paltoane bărbaţi, turceşti: 250 lei 

Vânzări fără bonuri fiscale

Prima zi de cumpărături în noul complex comercial nu s-a scurs fără incidente. Aparatele POS nu au funcţionat în toate magazinele, astfel încât clienţii care nu au avut suficienţi bani lichizi la ei nu au putut achita produsele cu ajutorul cardului bancar. O mare parte a comercianţilor au uitat rostul caselor de marcat, iar cei care au avut nu au eliberat bonuri fiscale pentru marfa vândută. Angajaţii restaurantelor au fost buimaci, iar o parte dintre mâncărurile din meniuri n-au putut fi gătite. Reprezentanţii companiei care deţine mallul ne-au spus că aceste scăpări sunt inerente la inaugurarea oricărui magazin de asemenea dimensiuni.

Investiţie de 15 milioane de euro

Compania Dragonul Roşu, care e membră a grupului de firme Niro, a investit 15 milioane de euro în mallul de la periferia Bucureştiului. Complexul comercial ocupă 15.000 de metri pătraţi şi e dotat cu magazine de covoare, perdele, lenjerie, îmbrăcăminte pentru femei, bărbaţi şi copii, magazine de articole de uz casnic, papetărie şi marochinărie, un supermarket, o bancă, o casă de schimb valutar, o farmacie, o cafenea, trei restaurante şi un spaţiu de joacă pentru copii. Mallul e situat în incinta complexului „Dragonul Roşu” şi la el se poate ajunge cu tramvaiul 21, cu autobuzele 153, 182 şi 253, cu microbuzele maxi-taxi 416 şi 417 ori cu cele puse la dispoziţie gratuit de deţinătorii magazinului.
Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 
    widget anuntexpres.ro - 5 articole

    Trimite unui prieten!
    top down