Luni, ziua fără cursuri la școală pentru elevii bucureșteni

Ultima actualizare:

    Copiii sunt liberi să-și petreacă ziua de luni cum poftesc
Copiii sunt liberi să-și petreacă ziua de luni cum poftesc

Bucurie mare pentru toți elevii din Capitală. Luni, când toată suflarea din Învățământ sărbătorește Ziua Mondială a Educației, copiii nu vor merge la cursuri, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar General. Este prima pauză pe care elevii o fac după vacanța de vară, motiv pentru elevi să fie implicați în alte activități decât cele de studiu.

Ziua liberă este prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă, la nivelul grupului de unităţi al Inspectoratului. În această zi, atât elevii, cât și profesorii, vor sta acasă sau se vor putea implica în activități extrașcolare. „Prin prezenta, vă reamintim, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, că ziua de 5 octombrie (Ziua Mondială a Educaţiei) este zi nelucrătoare, conform dispoziţiilor art. 27 alin (4) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de grupuri de unităţi ale ISMB”, se arată într-o adresă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti transmisă conducerilor unităţilor de învăţământ din Capitală.

Situația este alta în țară, unde nu toți profesorii și elevii lor sunt scutiți de cursuri. Dascălii care nu fac parte dintr-o organizație sindicală vor susține cursuri în școli, în ciuda sărbătorii.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net