«Iuhuuu! Este super pe toboganul cu apă!»

Ultima actualizare:

    Matei (7 ani) s-a numărat printre primii copii care au testat toboganul Foto: Dorin Constanda
Matei (7 ani) s-a numărat printre primii copii care au testat toboganul Foto: Dorin Constanda

Vreme superbă, bălăceală, ţipete de bucurie şi o distracţie pe cinste. Aşa au petrecut ieri sute de bucureşteni care au luat cu asalt cel mai mare tobogan cu apă amplasat în centrul Capitalei, lângă Casa Poporului. Cei mai fericiţi au fost, însă, copiii. „Ne place foarte mult. E super! Nu-mi vine să plec”, ne-a spus Elena, o puştoaică de 14 ani, care a venit însoţită de părinţi.

Calea 13 Septembrie din Bucureşti nu mai este un bulevard oarecare, aglomerat la orele de vârf. În acest weekend, nu mai stăm bară la bară, ci mergem cu viteză înainte. Înainte pe toboganul cu apă. Pentru că în zona Casei Poporului a fost amplasat cel mai lung Slide Urban din lume – un tobogan gonflabil de 330 de metri lungime, pe care aluneci cu colacul. Nu poţi să-ţi imaginezi senzaţia decât dacă vii şi tu şi încerci o astfel de experienţă.

„Este o idee nemaipomenită, bravo celor care au organizat un astfel de eveniment. Decât să mergi în parcurile acvatice, mai bine vii aici. E mai ieftin, mai aproape de casă, iar pentru copii este ceva inedit”, ne-a spus Paul, tăticul lui Edi, un băieţel de 7 ani. 

Matei, un puşti simpatic, tot de 7 ani, parcă nu s-ar mai da plecat acasă. „Iuhuuu, este super aici! Credeam că voi prinde viteză mare până jos, dar am alunecat lin. Mai vreau!”. Vlad şi Ilinca au 19 ani şi sunt studenţi. „Ne place ideea. Nu este aglomerat, nu te calci în picioare cu cei din jur, coborârea este foarte sigură, biletele ieftine şi suntem relativ aproape de casă. E binevenită o astfel de distracţie acum, la sfârşit de vară”, ne-au spus cei doi. 


    Fotografii: Dorin Constanda
Fotografii: Dorin Constanda

Am vorbit şi cu organizatorii, care ne-au explicat mai pe îndelete despre ce este vorba. „Toboganul este gonflabil, are trei culoare şi o lungime de 330 de metri. Este în permanenţă alimentat cu apă, însă este vorba despre o peliculă fină, cât să alunece colacul. Dar să nu-ţi imaginezi că vei aluneca 330 de metri. Nu. Te mai şi opreşti din când în când. Atunci te ridici, fugi puţin şi îţi dai drumul din nou pe apă. Şi tot aşa până la capăt. Mulţi au crezut că vor aluneca până jos, fără oprire”, ne-a spus unul dintre organizatori.

„Am încercat să combinăm sportul cu distracţia şi până acum se pare că am reuşit ce ne-am propus. Oamenii sunt încântaţi, copiii nu mai spun – sunt în al nouălea cer -  iar noi, fericiţi că le putem oferi o astfel de distracţie în oraş”. 

Click! spune

Mai aveţi ocazia şi duminică să vă daţi pe toboganul de la Casa Poporului. Un bilet costă 35 de lei, valabil pentru unul dintre cele trei intervale orare disponibile pe parcursul unei zile: 09.30-12.30, 13.00-16.00, 16.30-20.30. Evenimentul e organizat de agenţia Media Concept Store în parteneriat cu Artvendo.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net