Fiscul a dat iama la terasele din Centrul Vechi EXCLUSIV

Ultima actualizare:

    85 de inspectori  de la ANAF au  controlat 33 de localuri. Două au fost închise  şi s-au dat 20 de amenzi Foto: Sever Gheorghe
85 de inspectori de la ANAF au controlat 33 de localuri. Două au fost închise şi s-au dat 20 de amenzi Foto: Sever Gheorghe

Nu doar petrecăreţii au luat cu asalt cluburile şi terasele din Centrul Vechi, din Capitală, ci şi inspectorii ANAF. Puşi pe treabă, oamenii legii au verificat la sânge de la documente, până la bonuri fiscale, casă de marcat şi băuturi alcoolice.

Paradisul fiscal din România s-a încheiat. Asta o ştiu şi patronii de localuri, doar că, de multe ori, aceştia au impresia că încă îşi mai pot permite să fenteze statul şi să facă afaceri netolerate de lege. Ca să le bage minţile-n cap că aşa nu se mai poate, 85 de inspectori de la Direcţia Antifraudă Bucureşti au luat cu asalt, vineri noapte, 33 de localuri.


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Grupuri de câte trei- patru inşi au intrat în toate punctele vizate, în acelaşi timp. Asta ca să nu fie timp să se dea de veste că ei sunt acolo. Era trecut de miezul nopţii, oamenii se distrau, iar patronii îşi frecau mâinile. Doar în weekend se fac bani, nu glumă. Iar dacă nici nu sunt fiscalizaţi, câştigul e cu atât mai mare. ”Garda, a venit garda”, se auzeau chelnerii, care forfoteau prin zonă. Nimic nu i-a salvat, însă. Inspectorilor nu le-a scăpat nimic.

Armata de inspectori a pornit spre localuri. Fiecare om al legii ştia unde trebuie să intre
Armata de inspectori a pornit spre localuri. Fiecare om al legii ştia unde trebuie să intre

Au luat la puricat documentele,  casele de marcat şi au verificat băuturile. Aşa se face că Oktoberfest şi La Historia, din Centrul Vechi, au fost închise pentru 30 de zile, pentru că nu erau la prima abatere. ”Nu eliberau bon fiscal şi nu băgau banii în casa de marcat”, au declarat, pentru Click!, surse din cadrul ANAF.

Un alt local nu mai are voie să vândă băuturi alcoolice, timp de o lună, după ce s-a descoperit că se vindeau fără banderolă fiscală. În plus, s-au dat şapte avertismente, 20 de amenzi, în valoare de 149.500 lei şi s-au confiscat 7.697 lei. Astfel de controale au avut loc şi duminică noapte în Bucureşti. 

Un cârd de maşini, inscripţionate ANAF, a intrat în Centrul Istoric, pe la BNR,  la ora 00.30
Un cârd de maşini, inscripţionate ANAF, a intrat în Centrul Istoric, pe la BNR, la ora 00.30

"Prigoana" patronilor a început de la 1 martie

Fiscul a intrat tare în comercianți încă din această primăvară. Începând cu 1 martie, cine nu a emis bonuri și nu a băgat banii în casa de marcat a fost aspru pedepsit. În doar trei săptămâni, peste 280 de afaceri, din întreaga țară, s-au tras obloanele pentru o perioadă cuprinsă între o lună și trei luni.

Pentru că activitățile comercianților erau închise pe bandă rulantă, guvernanții au schimbat legea fiscală, astfel că din aprilie, nu le-au mai permis inspectorilor să pună sigilii peste punctele de lucru decât dacă patronii sunt la a treia abatere consecutivă sau îi găsesc cu sume de la 300 de lei în sus, care nu apar în casele de marcat.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net