Care este stadiul lucrărilor la străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, cel mai vechi șantier din București

Ultima actualizare:

    După ce se va termina rampa din sectorul 3 vor începe probele de trafic cu vehicule greleFoto: facebook Gabriela Firea
După ce se va termina rampa din sectorul 3 vor începe probele de trafic cu vehicule greleFoto: facebook Gabriela Firea

10 ani pentru a face o stradă. Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, cel mai vechi șantier din București va fi gata în sfârșit în această vară, promite primarul general al Capitalei Gabriela Firea. Proiectul a constat în realizarea unei legături între cartierele Titan și Balta Albă din sectorul 3 și zona Vitan Buzești-Olteniței din sectorul 4, prin lărgirea la trei benzi pe sens a Bd Grigorescu, realizarea unul pasaj rutier peste Dâmbovița, cu o rampă în sectorul 3 și cealaltă în sectorul 4.

Proiectul a fost început în martie 2010 și ar fi trebuit încheiat la sfârșitul anului 2012. A fost însă blocat patru ani din cauză că exproprierile nu au fost aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureșt. În 2014, proiectul pasajului în valoare de 90 de milioane de lei a fost reluat dar pe șantier s-a lucrat în ritm de melc și au fost invocate tot felul de probleme, de la blocarea exproprierilor la greșeli în proiect.

Pasajul rutier suprateran Grigorescu se va continua în sectorul 4 cu o stradă până în Calea Vitan Bârzești
Pasajul rutier suprateran Grigorescu se va continua în sectorul 4 cu o stradă până în Calea Vitan Bârzești

”Nu s-a ținut cont de toate condițiile din amplasament (rețele edilitare, colector care însoțește Dâmbovița) și nici nu a fost prevăzută inițial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă. Pentru continuarea investiției a fost necesară printre altele mutarea tuturor rețelelor de utilități și încheierea unui contract de proiectare și execuție prin care să se înalțe liniile de tensiune. Având în vedere că din proiectul tehnic lipseau partea de semaforizare, de iluminat și separatoare de sens, au fost contractate și executate și aceste lucrări”, este explicația oferită în urmă cu câteva zile de Gabriela Firea. Ce s-a făcut la pasaj în ultimele trei luni? După finalizarea lucrărilor de înălțare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, constructorul a trecut la realizarea ultimelor detalii la pod și drum.”Au fost așternute ultimele straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu și pod, au fost realizate marcajele rutiere, rețeaua de iluminat public este funcțională iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea. În paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod și se lucrează la cea de coborâre”, spune mulțumită Gabriela Firea.

Primăria Capitalei vrea să continue șoseaua până la Vitan Bârzești

Primarul general Gabriela Firea a propus”Parlamentului” Capitalei în ianuarie 2019 proiectul”Străpungere Bulevardul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu. Etapa II – km 2+400 – intersecţie Calea Vitan Bârzeşti". Practic este vorba de prelungirea noii artere prin spatele Institutului de Medicină Legală și a Spitalului Sf Ioan astfel încât să se intersecteze cu Șos Vitan Bârzești. Etapa a doua a proiectului este estimată la 53,58 milioane de lei fără TVA şi va duce la apariția unei șosele de 1,3 kilometri într-o perioadă de 18 luni. Deja a fost aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și culoarul de exproprieri. A fost emisă și hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MApN o suprafață de teren în zona Vitan Bârzești iar acum urmează transferul de proprietate. Lucrurile au rămas deocamdată doar pe hârtie pentru că Muncipalitatea Bucureștiului nu are bani

Citiți și

Click! vă spune povestea celui mai vechi șantier din București

Au trecut 21 de zile. N-aţi făcut mai nimic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net