Au apărut primele ghirlande în Capitală

Ultima actualizare:

    Ornamentele şi luminiţele  de sărbătoare vor fi aprinse odată cu inaugurarea târgului de CrăciunFoto: Dorin Constanda
Ornamentele şi luminiţele de sărbătoare vor fi aprinse odată cu inaugurarea târgului de CrăciunFoto: Dorin Constanda

Autorităţile Capitalei se pregătesc pentru Sărbătorile de iarnă. O serie de bulevarde importante din oraş au fost deja împodobite cu ghirlande şi ornamente specifice Crăciunului. În paralel se lucrează la amenajarea târgului oficial de iarnă al Bucureştiului. Totul trebuie să fie gata la 1 decembrie, când se va da startul sărbătorii favorite a românilor.

Şoseaua Kiseleff, Calea Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle şi principalele intersecţii din cele şase sectoare ale oraşului s-au îmbrăcat deja de sărbătoare. Instalaţii luminoase au fost „urcate” în copaci şi pe stâlpii de electricitate pentru a străluci începând cu seara de 1 decembrie. Luminiţele sunt amplasate pe marile bulevarde, în zone publice intens circulate, în Centrul Vechi şi în marile parcuri de societatea Luxten Lighting Company, în baza unui contract de comodat semnat cu Primăria Bucureşti în 1997 şi înnoit anual din 2012 încoace. Anul trecut, pentru decorarea arterelor Capitalei s-au folosit peste trei milioane de beculeţe. Pentru o factură mai mică la energia electrică, de câţiva ani se folosesc becuri tip LED. Nota de plată pentru energia consumată de Sărbători e achitată de Municipalitate.

Târg de Crăciun în Piaţa Constituţiei

simeon stalpnicul png

Târgul oficial de Crăciun al Capitalei, Bucharest Christmas Market, va fi inau-gurat la 1 decembrie 2017 în Piaţa Constituţiei. Până la 27 decembrie 2017, bucureştenii şi toţi cei care se află în oraş în această perioadă pot cumpăra produse tradiţionale şi cadouri de Crăciun sau pot participa la concertele care vor fi susţinute live pe scena din piaţă. Cei mici se vor întâlni cu Moş Crăciun şi vor avea posibilitatea să patineze. Anul trecut, Municipalitatea a cheltuit circa 1,6 milioane de euro pentru susţinerea târgului de Crăciun, bani din care s-au achitat costurile de amenajare a pieţei, cu atracţii pentru copii şi adulţi, de amplasare a bradului, de amenajare a căsuţelor meşteşugăreşti. La aceste cheltuieli s-au adăugat costurile de amenajare a scenei şi onorariile artiştilor invitaţi să susţină concerte în aer liber. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net