132 de bucureşteni muşcaţi de câini într-o lună

Ultima actualizare:

    Numărul maidanezilor de pe străzile Capitalei s-a redus considerabil
Numărul maidanezilor de pe străzile Capitalei s-a redus considerabil

Numărul persoanelor muşcate de maidanezi în Capitală a scăzut considerabil de la demararea programului de capturare şi eutanasiere a câinilor nedoriţi. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Bucureşti, în iulie s-au prezentat la Institutul „Matei Balş” 132 de bucureşteni muşcaţi de maidanzei, cu 84% mai puţini decât în luna iulie a anului trecut.

“Putem spune că în luna iulie 2014 s-a înregistrat cel mai redus număr de muşcături din Bucureşti din ultimii zece ani. În luna iulie au fost înregistrate, conform Centrului Antirabic al Institutului «Matei Balş», 132 de persoane muşcate de câini fără deţinător, faţă de 849 în luna iulie a anului trecut, numărul incidentelor fiind redus cu 84%”, a declarat joi Răzvan Băncescu, coordonatorul programului de gestionare a câinilor fără stăpân, din cadrul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Aceste cifre sunt puse pe seama eficienţei programului de capturare şi eutanasiere a maidanezilor neadoptaţi din centrele de ecarisaj din oraş, demarat în septembrie 2013. De atunci şi până acum, ASPA a eutanasiat 16.000 de maidanezi bolnavi ori care nu au fost adoptaţi în termen de 14 zile de la capturare. În octombrie anul trecut, la o lună de la începerea campaniei, se înregistrau 2.740 de sesizări legate de agresiuni ale maidanezilor. În luna iulie a acestui an, sesizările au coborât la 400, spun reprezentanţii ASPA.

Câţi maidanezi mai avem pe străzi

Reprezentanţii ASPA au declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că din septembrie 2013 şi până azi au fost eutansiaţi 16.000 de câini, în timp ce alţi 16.000 au fost daţi spre adopţie. Dintre aceştia, 4.500 au fost adoptaţi în perioada octombrie 2013-ianuarie 2014. Cu toate acestea, 700 dintre patrupedele adoptate în acest interval au fost returnate în adăpoturi după ce binefăcătorii lor au constatat că nu au condiţii optime să le îngrijească. Conform ASPA, în prezent mai sunt pe străzi circa 20.000 de câini fără stăpân.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net