Aşa îţi alegi corect uşa de la intrare!

Ultima actualizare:
Antiefracţie:  700 – 2.000 lei
Antiefracţie: 700 – 2.000 lei

Simplă sau grandioasă, colorată sau sobră, uşa este cea care oferă o primă impresie asupra spaţiului în care urmează să pătrundem. Azi îţi spunem care este structura unei uşi metalice şi cât de avantajos este să îţi procuri una pentru locuinţa ta.

Atunci când alegeţi o uşă este necesar să vă asiguraţi că se pretează necesităţilor dumneavoastră, dar dacă vreţi să cumpăraţi o uşă de calitate sunt câteva caracteristici de care trebuie să ţineţi cont începând cu materialul din care este făcută uşa şi prelucrarea acestuia, dar şi de faptul că o uşă bună trebuie să aibă minimum clasa 2 de securitate.

Din metal, dar cu aspect de lemn

Când vorbim de o uşă, indiferent că este una de exterior sau una de interior, ne aşteptăm, sub imperiul obişnuinţei, să fie una cu structură de lemn. Uşile metalice oferă aspectul exterior de lemn, însă în interior lucrurile se schimbă.

* O uşă metalică este alcătuită din 2 foi de tablă prinse pe structură de lemn sau oţel. Partea de la interior este confecţionată din plăci pline de PAL, perforat sau triplustratificat.

Împiedică frigul şi zgomotele

* Uşile metalice există de diferite grosimi, însă o uşă de calitate trebuie să aibă tabla de la exterior de cel puţin 1,5 mm grosime. Sub această grosime tabla poate fi tăiată cu un aparat autogen. Deci siguranţă zero.

* La partea de interior, uşile metalice prezintă un strat izolator, atât termic cât şi fonic, din vată minerală sau spumă poliuretanică de înaltă densitate.

Butucul, din aliaj foarte rezistent

* Cel mai important element al unei uşi metalice rămâne însă cilindrul, care acţionează tot sistemul de închidere. Cilindrii care oferă maximă siguranţă sunt cei realizaţi din materiale superioare cu ştifturi de oţel, şi nu din alamă, care sunt uşor de distrus.

Toc de oţel şi cheie tip seif

* Tocul uşii este şi el un element important în structura unei uşi metalice. El trebuie să fie realizat dintr-un material rezistent la deformare. Un bun exemplu este oţelul. Iar golul dintre toc şi zidărie, contrar practicilor curente, se umple cu ciment şi nu cu spumă poliuretanică.

* Producătorii de marcă recomandă încuietorile performante cu cheie tip seif, cărora li se poate schimba codul, la fel ca şi sistemul de doi cilindri pe butuc.

«Broasca este cel mai slab punct al uşii»

"Există câteva aspecte care nu trebuie ocolite pentru a nu deveni victima hoţilor. Primul ar fi acela că, în ciuda impresiei că spargerile au loc doar noaptea, hoţii acţionează de obicei ziua, când toţi ai casei sunt plecaţi, sau în perioada concediilor şi merg „la pont". Aşadar, o măsură de protecţie esenţială este aceea de a avea încuietori, grilaje şi uşi sigure. Uşa de acces trebuie să fie prevăzută cu cel puţin două încuietori, având sisteme de chei diferite. Atunci când deschideţi uşa unei persoane necunoscute, folosiţi lanţul de siguranţă şi solicitaţi ca aceasta să se legitimeze. Spărgătorii consideră că punctul cel mai slab al unei uşi este broasca. Ca metodă de operare, majoritatea hoţilor încearcă să rupă, să găurească cu şpiralul sau să smulgă butucul încuietorii. Foarte puţini atacă balamalele şi tocul uşii".

Două tipuri de uşi metalice

Cu securitate înaltă: 350 - 800 leiUşa de «înaltă siguranţă» este dotată cu mai multe puncte de închidere

Cu securitate  înaltă:  350 – 800 lei
Cu securitate înaltă: 350 – 800 lei

Antiefracţie: 700 - 2.000 leiUşile antiefracţie sunt dotate cu chei cu cod şi pini din titan, dispuse concentric, care nu pot fi imitate. Plăcile uşii sunt din oţel


    Antiefracţie:  700 – 2.000 lei
Antiefracţie: 700 – 2.000 lei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net