«Adu-ţi aminte că şi tu vei muri!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Părintele Mihail Dincă, din Craiova, a lipit afişe la intrarea blocurilor, pe care a scris câţi bani trebuie să doneze fiecare familie pentru a termina de renovat capela bisericii. Minim 2 milioane de lei.

Oamenii din zonă susţin că nu au nimic împotriva iniţiativei părintelui, doar că mesajele de pe afişe, „Adu-ţi aminte că şi tu vei muri!" şi „Criza trece, viaţa continuă, dar moartea nu ocoleşte pe nimeni" - li se par macabre.

Mihail Dincă susţine că 80% din construcţie este gata. „Afişele sunt ciudate, dar asta este realitaştea. Conform normelor Uniunii Europene, în curând va trebuie să ne aducem morţii la capelă. Din cauza crizei a trebuit să renunţăm la tâmplăria PVC, la acoperişul din tablă, la încălzirea pardoselii şi placarea cu polistiren", a povestit părintele Dincă, parohul Bisericii Postelnicu Fir din Craiova.

Citeşte şi:

Catedrala Neamului va avea hotel şi fast-food

Patriarhia împrumută 200 de milioane euro pentru Catedrala Neamului

La intrarea blocurilor din Craiova te întâmpină afişele care-ţi amintesc că moartea nu ocoleşte pe nimeni

simeon stalpnicul png

Acesta a mai spus că la capelă vor fi organizate mai multe evenimente: „Vreau să ţinem slujbe, nunţi, botezuri, înmormântări. Se va amenaja un loc unde familia poate oferi un suc, o cafea, ceva de mâncare pentru sufletul morţilor. Am 4.000 de persoane în parohie, iar 700 au înţeles că fac această lucrare pentru ei şi au donat bani. Pentru finalizarea construcţiei mai trebuie aproximativ 500 de milioane de lei vechi".

"Este cam sinistru ce am citit. Este adevărat că toţi ne ducem acolo, dar totuşi... Nu avem de unde să dăm câte 200 de lei pentru a finaliza biserica", Aurora Giugulescu

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net