m.click.ro

top sombra

Patru remedii pentru varice

Aplicaţi în fiecare zi unguent de gălbenele pe zona cu varice

Aplicaţi în fiecare zi unguent de gălbenele pe zona cu varice

Cine nu a trăit, după o zi toridă de vară sau după câteva ore petrecute la birou, în faţa calculatorului, senzaţia că nu-şi mai simte picioarele? Varicele apar între 20 şi 40 de ani, mai ales în rândul femeilor.Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, vă recomandă câteva soluţii naturiste.

Totul începe cu o senzaţie de mâncărime. Apoi apar durerile şi se observă inflamarea gleznelor şi a gambelor, iar dacă nu sunt luate măsuri, pot apărea complicaţii precum varicele sau tromboflebita.

E vorba despre senzaţia de "picioare grele", cum e numită această afecţiune în termeni populari, şi are la bază circulaţia deficitară a sângelui la nivelul membrelor inferioare.

Studiile arată că, până la vârsta de 50 de ani, 41% dintre femei se confruntă cu probleme de circulaţie a sângelui la nivelul picioarelor. Ca pentru majoritatea afecţiunilor, natura ne pune la dispoziţie câteva remedii eficiente.

Unguent de gălbenele. Aplicaţi zilnic un pansament îmbibat cu unguent de gălbenele pe zona afectată. În patru săptămâni veţi observa cum leziunile încep să dispară.

Cataplasme cu spânz. Puteţi cumpăra această plantă de la plafar. Mod de folosire: tăiaţi rădăcina în bucăţele mici pe care trebuie să le lăsaţi la macerat în oţet sau alcool timp de trei săptămâni. Apoi masaţi cu soluţia obţinută locul cu varice în fiecare seară. De asemenea, alifia de turiţa-mare este recomandată călduros în varice şi ulceraţiile gambei.

Ceai de păpădie. În tratamentul intern al varicelor sunt recomandate ceaiurile de sulfină, de păpădie, castan, urzică şi coada şoricelului. De asemenea, puteţi folosi microhidrină (1-2 capsule pe zi, între mese), Vitamina C alcalină (5-10 g pe zi) şi extracte din plante (frunze şi fructe de afin, ghimpe, ardei iute, ghimbir, ginkobiloba, păducel sau ovăz)

Cură cu polen. Polenul e un aliment complex, care conţine aminoacizi, vitamine, minerale şi enzime. Cura cu polen durează minimum două săptămâni. Se consumă între 10 g şi 30 g de polen pe zi, pe stomacul gol. Se mestecă foarte bine, până devine ca o pastă, înainte de a fi înghiţit.

Click! spune

Ereditatea joacă un rol important în acest caz, astfel încât, dacă mama a suferit de "picioare grele", sunt şanse foarte mari ca fiica să dezvolte complicaţii ale membrelor inferioare.

Putem preveni însă aceste complicaţii, iar specialiştii ne recomandă să evităm încălţămintea cu toc prea înalt, să nu stăm pe scaun tot programul de lucru şi să facem multă mişcare.

Citeşte şi:

Aşa îţi pregăteşti picioarele pentru fusta scurtă!

Gălbenelele au grijă de pielea ta

Uite cum să-ţi alegi pantofii potriviţi
Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 
  **********************************************************
  widget anuntexpres.ro - 5 articole
  Scrisorile lui stanca

  Trimite unui prieten!
  top down