m.click.ro

top sombra

3 leacuri contra arsurilor solare

Nu folosiţi uleiuri sau săruri de baie, loţiuni sau creme parfumate, întrucât pielea arsă se poate sensibiliza (foto: Shutterstock)

Nu folosiţi uleiuri sau săruri de baie, loţiuni sau creme parfumate, întrucât pielea arsă se poate sensibiliza (foto: Shutterstock)

La peste 30 de grade Celsius, razele soarelui sunt atât de puternice încât pot produce arsuri pe piele. Iată câteva măsuri "de urgenţă" după o plajă prelungită.

Apa termală calmează usturimea. Dacă aţi stat prea mult la plajă şi au apărut zone roşii, aplicaţi loţiuni dermatocosmetice sau apă termală. Acestea au efect calmant asupra pielii, imediat după plajă.

Laptele catifelează. Compresele cu lapte sunt şi ele eficiente. De asemenea, o baie calmantă, cu apă în care aţi vărsat puţin lapte, este un remediu excelent pentru arsurile solare.

Compresele cu apă plată hidratează pielea. Puneţi comprese cu apă fiartă şi răcită sau cu apă plată la temperatura camerei. Aveţi, însă, grijă la gheaţă.

Aplicarea repetată poate scădea fluxul sangvin local şi poate agrava leziunile şi întârzia vindecarea.

Atenţie! Nu folosiţi uleiuri sau săruri de baie, loţiuni sau creme parfumate, întrucât pielea arsă se poate sensibiliza şi pot să apară iritaţii sau alergii.

«Se pot preveni»

Pentru a preveni apariţia arsurilor solare, se recomandă aplicarea unei creme fotoprotectoare cu douăzeci de minute înainte de plajă.

La fiecare două ore crema se întinde din nou pe tot corpul şi se evită expunerea la soare în intervalul orar 11-16.

Expunerea la soare se face în mod gradat, crescând treptat timpul de plajă.

Citeşte şi:

Iaurt şi mentă împotriva arsurilor solare

Remedii pentru arsurile de soare

Feriţi-vă copiii de pârjolul soarelui!

Iată cum te protejezi pe caniculă
Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 

    Trimite unui prieten!
    top down