m.click.ro

top sombra

Vopseşte-ţi părul cu flori şi frunze!

Este cea mai ieftină şi mai naturală metodă care nu-ţi face rău

În cazul în care vrei o culoare mai închisă, apropiată de negru, foloseşte cafea foarte concentrată

În cazul în care vrei o culoare mai închisă, apropiată de negru, foloseşte cafea foarte concentrată

Vrei să-ţi schimbi nuanţa părului şi cauţi o alternativă naturală la clasicele vopsele? Există produse pe care le poţi culege din natură şi folosi singură, acasă. Nu numai că nu-ţi afectează părul, dar chiar fac bine scalpului. Flori Lixandru, estetician formator în cadrul Şcolii de Estetică Cotimanis Show (www.scoalademachiaj.ro) îţi spune cum să prepari soluţiile-minune.

Frunzele de nuc şi de castan, muşeţelul, gălbenelele, foile de ceapă, cafeaua sau ceaiul negru, acestea sunt produsele care îţi împrospătează nuanţa părului şi îl pigmentează cu până la un ton.

Pentru că plantele nu conţin substanţe chimice, acest mod de vopsire poate fi adoptat şi de viitoarele mămici. Produsele culese de afară pot fi folosite sub formă de infuzie, decoct sau sucuri de legume.

Plantele pot fi atât proaspete, cât şi uscate. Operaţiunea de colorare se repetă până la rezultatul dorit, dar, pentru că efectul de pigmentare al plantelor este temporar, colorarea trebuie repetată regulat.

Frunze de castan pentru şaten. Pentru a obţine o nuanţă naturală de şaten, pe un păr deschis, aplicăm infuzie din frunze de castan, fără să clătim.

Frunze de nuc pentru reflexe arămii. Clăteşte-ţi părul cu infuzie din frunze de nuc sau foi de ceapă roşie. După aplicare, usucă-l fără a-l clăti. Infuzia de frunze de nuc e un foarte bun tonic capilar, ce dă rezultate foarte bune în cazul căderii părului.

De asemenea, reflexul roşu-arămiu se obţine şi cu ajutorul sucului de la două sfecle roşii şi trei morcovi. Sucul se aplică pe părul spălat, se lasă să acţioneze timp de 15 minute şi apoi se clăteşte.

Cafea pentru păr negru. În cazul în care vrei o culoare mai închisă, apropiată de negru, foloseşte cafea foarte concentrată. Părul spălat şi clătit se îmbibă bine cu cafea, se stoarce, se aşteaptă 15 minute şi apoi se clăteste din nou.

O altă metodă e clătirea cu infuzie de ceai negru. În acest caz, putem folosi pliculeţele de ceai. După aplicarea infuziei, părul nu mai trebuie nici clătit şi nici spălat.

Coji de nucă şi ulei de măsline pentru castaniu. Nuanţa de castaniu cu reflexe roşiatice se obţine din pastă de coji verzi de nucă şi ulei de măsline.

Fierbem 500 g de coji de nucă într-un litru de apă până când mai rămâne o cană de lichid şi apoi omogenizăm. În pasta obţinută amestecăm două linguri de ulei de măsline.

Aplicăm acest amestec pe păr, de la rădăcină până la vârf şi îl lăsăm să acţioneze minimum 15 minute, maximum 45, în funcţie de cât de intensă dorim pigmentarea.

Amestecul are putere mare de colorare şi e bine să avem grijă să nu depăşim conturul feţei pentru a nu păta pielea. După aceea, părul se spală ca de obicei.

Muşeţel pentru păr blond. Pentru intensificarea reflexelor aurii şi deschiderea nuanţei de păr blond, avem nevoie de muşeţel, zeamă de lămâie şi gălbenele.

Amestecăm suc de lămâie cu două căni de decoct din flori de muşeţel şi o cană decoct din flori de gălbenele. Părul spălat în prealabil se îmbibă cu acest amestec şi apoi se usucă fără a-l mai spăla sau clăti.

Acest amestec, pe lângă rolul de a colora şi a da strălucire părului, mai are şi rolul de a vindeca diverse probleme ale scalpului.

Click! spune

Infuzia se obţine din 50 g plantă, la un litru de apă clocotită. Se acoperă 15 minute, după care se strecoară. Infuzia se poate folosi săptămânal sau la fiecare spălat.

Modificăm cantităţile produselor, în funcţie de lungimea şi desimea părului, păstrând proporţiile.

Decoctul se obţine din fierberea a 100 g plantă într-un litru de apă, până când aceasta scade la jumătate. Folosim decoctul de plante atunci când ne dorim o colorare mai accentuată.

Citeşte şi:

Vopseşte-ţi părul în culori deschise, la maturitate

Iată ce trucuri poţi folosi pentru un blond reuşit

Greşeli care îţi strică părulIntrodu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 

    Trimite unui prieten!
    top down