m.click.ro

top sombra

Lungimea penisului, determinată ştiinţific în urma studiului mâinii drepte

Mâna dreaptă a bărbaţilor poate indica lungimea penisului, susţin cercetătorii sud-coreeni. (Imagine Fotolia)

Mâna dreaptă a bărbaţilor poate indica lungimea penisului, susţin cercetătorii sud-coreeni. (Imagine Fotolia)

Un studiu stiintific recent, efectuat la Universitatea Gachon din Coreea de Sud, arată că raportul lungimii degetelor arătător şi inelar de la mâna dreaptă a bărbaţilor poate da indicaţii despre lungimea penisului şi despre riscul pentru anumite patologii.

Există nenumărate „metode" mai mult sau mai putin ştiinţifice prin care se presupune că putem ghici lungimea penisului unui bărbat studiind alte caracteristici fizice care, se zice, ar putea fi inrudite cu lungimea acestuia din urmă. Printre acestea se numără dimensiunea nasului, a picioarelor, cea a mâinilor sau a numărului de la pantofi.

De curând, în urma unui studiu efectuat de un grup de cercetători de la Gachon University din Incheon (Coreea de Sud), publicat în "Asian Journal of Andrology", a fost descoperită o legatură reală între lungimea degetelor mâinii drepte şi cea a penisului.

Practic, cu cât este mai mic raportul între lungimea degetului arătător şi cea a inelarului, cu atât lungimea penisului în stare de erecţie este mai mare, spun specialiştii sud-coreeni.

Concluzia aceasta a fost oarecum anticipată de către cel efectuat de catre Prof. John Manning, care în cartea sa „The Finger Book", din 2008, sublinia faptul că dimensiunea degetului arătător ar fi dat indicaţii despre lungimea şi volumul penisului.

Noul studiu însă nu se opreşte asupra lungimii absolute a degetelor, ci asupra raportului lungimilor celor două degete, arătător şi inelar, fiind, din acest punct de vedere, un studiu mai precis, deoarece lungimea absolută a degetelor variază în funcţie de înălţimea persoanei.

Cum a fost efectuat studiul?

Au fost examinaţi 144 de bărbaţi cu vârste de la 20 de ani în sus care erau supuşi unor intervenţii urologice. Cercetătorii au măsurat atât lungimea degelor arătator şi inelar ale pacienţilor, precum şi lungimea penisului în stare normală şi în stare de erecţie.

În stare normală lungimea penisului era în jur de 7.7 cm (variind între 4 şi 12 cm); în stare de erecţie de circa 11.7 cm (variind între 7.5 si 17 cm). Raportul între lungimea degetului arătător şi cea a inelarului era de circa 0.97, variind intre 0.88 si 1.12.

Ceea ce este însă interesant e faptul că a fost gasită o relaţie între acest raport şi lungimea penisului. Cu cât raportul era mai mic, cu atât mai lung era penisul. Deci cu cât arătătorul este mai scurt faţă de inelar cu atât este mai probabil ca penisul să fie mai lung.

O explicaţie posibilă

Cercetătorii sud-coreeni cred că expunerea fătului la hormoni, în special la testosteron, în procesul de formare, ar putea influenţa atât lungimea degetelor, cât şi cea a penisului. Dacă această ipoteză va fi confirmată, atunci raportul lungimii degetelor ar putea fi un indicator foarte util nu doar pentru a avea o idee despre lungimea penisului, ci mai ales pentru a găsi o metodă utilă pentru măsurarea riscului faţă de anumite boli, precum cancerul de prostată sau pentru atacul de cord, care depind de nivelul de testosteron.


Cătălina Oana Curceanu este prim cercetător în domeniul fizicii particulelor elementare şi al fizicii nucleare, Laboratori Nazionali di Frascati, Instituto Nazionale di Fisica Nucleare (Roma, Italia) şi colaborator al Scientia.ro.
Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 

    Trimite unui prieten!
    top down