m.click.ro

top sombra

Mallorca, cea mai romantică insulă spaniolă - FOTO/VIDEO

Cel mai frumos apus de soare din Mallorca îl puteţi vedea în Valdemossa

Cel mai frumos apus de soare din Mallorca îl puteţi vedea în Valdemossa

Scriitoarea franceză George Sand şi compozitorul polonez Frédéric Chopin s-au iubit un an în Mallorca, departe de bârfele pariziene. Au locuit la Valdemossa, un sat pitoresc, cu brazi la fel de înalţi ca palmierii despre care ai zice că n-au ce căuta pe nişte culmi muntoase.

Aranjează-ţi singur concediul. Accesează Click Servicii!

La Valdemossa veţi avea ocazia să auziţi, în timp ce staţi cu un ochi la unul dintre cele mai frumoase apusuri şi cu altul la superbele vile oglindite în piscine turcoaz, talangele vitelor care se întorc de la păscut. Dar, acesta este doar un motiv ca să mergeţi în Mallorca, scrie Adevărul.

Paradisul shopperilor

Perfectă pentru pierdut vremea pe plajele albe din sud, cea mai mare insulă a Balearelor oferă, odată ce aveţi răbdare s-o descoperiţi, senzaţii de neegalat. Staţiunile sunt veşnic aglomerate, de regulă cu ­nemţi şi englezi, ceea ce presupune că distracţia e garantată. De altfel, infrastructura resorturilor e dezvoltată pe tiparul acestor turişti.

Vezi aici mai multe imagini din MallorcaLa Palma de Playa, unde merg nemţii, nu prea vezi picior de englez, iar cluburile şi discotecile se întrec în derularea hiturilor germane. La Magalluf, „hoardele" britanice se comportă ca-n insula lor: mai întâi cântă karaoke, după care iau cu asalt puburile, ca să se uite la meciurile de rugby sau de fotbal, iar dimineaţa caută drumul către hotel pe cel puţin şapte cărări.

O modalitate grozavă de a cunoaşte insula este închirierea unei maşini, care de regulă se poate face începând cu 30 de euro. Indiferent de unde porniţi, Palma de Mallorca, principalul oraş al insulei, este un obiectiv obligatoriu. Venind dinspre Playa de Palma, intraţi pe Paseo Maritimo, cel mai mare şi mai frumos bulevard al oraşului, urmând direct linia coastei.

Portul din Palma de Mallorca, plin de iahturi şi şalupe


Dezvoltarea turistică

a Mallorcăi a început aici, prin anii '50, când s-au construit cele dintâi hoteluri moderne şi au aterizat primele chartere. Unele sunt deschise şi azi, dar cele mai multe s-au transformat în apartamente de închiriat. Paseo Maritimo atrage pentru că are o mulţime de baruri, restaurante, terase, discoteci (cea mai bună e Titos Palace, a cărei terasă oferă o panoramă de vis), dar şi pentru portul cu iahturi de milioane de euro.


Ai vizitat insula Mallorca? Intră pe forum şi povesteşte impresiile de călătorie!

Bulevardul se termină cu un pasaj. De o parte a acestuia se află portul militar, dar şi terminalul unde poposesc vasele de croazieră şi feriboturile de la Ibiza şi Barcelona, de cealaltă parte e Porto Pi, un shopping center unde se vând produse cu reduceri, cu o zonă de distracţie în care găsiţi cele mai multe săli de cinema din întreaga insulă. De altfel, Mallorca este recunoscută ca un paradis al cumpărăturilor, multe magazine îşi atrag clientela cu reduceri de 50-70%.

Dincolo de zidurile vechiului oraş se înalţă catedrala oraşului, la Seu


Nu departe de Paseo Maritimo, se află Piaţa Gomila, celebră pentru viaţa de noapte zgomotoasă şi pentru cluburile de gay. Catedrala oraşului, la Seu, răsare deasupra zidurilor vechiului oraş, foarte aproape de cartierul arab, un loc cu străduţe înguste care ascunde muzee, palate şi curţi umbroase. A fost construită chiar pe locul unei moschei, la rândul ei ridicată pe un fost templu roman.

Din Castelul Bellver vedeţi toată Palma

Ţărmul stâncos din Mirador de Colomer oferă o privelişte impresionantă

Oraşul e relativ nou. Promenadele străjuite de copaci, La Rambla şi Passeig des Born, unde veţi întâlni foarte mulţi florari şi vânzători de ziare, există din secolul al XIX-lea. Cele mai multe obiective sunt dispuse în jurul zidurilor vechi, doar castelul Bellver se ridică deasupra oraşului, oferind o vedere unică asupra oraşului şi portului. Foarte bine conservat, deşi are mai bine de 700 de ani, castelul este înconjurat de o pădure de pini. În interiorul zidurilor se găseşte Muzeul de istorie orăşenească al Palmei. Pornind spre est, către Porto Cristo, într-o oră şi jumătate ajungeţi la Peştera Drach.

Drumul prin centrul insulei este foarte plăcut, veţi trece printr-o zonă de câmpii cu multe mori de vânt, şi veţi pătrunde într-o regiune deluroasă, foarte verde, cu mulţi măslini. Intrarea în peşteră costă zece euro pentru adulţi, iar pentru copiii sub şapte ani e gratuită. Grupuri de cel puţin 200 de persoane intră în peşteră din oră în oră, iar experienţa e senzaţională. Stalactitele şi stalagmitele sunt impresionante, luminate din loc în loc, unele subţiri, altele groase... Peştera are 12 zone, cele mai frumoase fiind Camera Albă şi Camera Neagră.

După o jumătate de oră, ajungeţi la un auditorium, o sală mare aflată pe malul Lacului Martel, unul dintre cele mai mari lacuri subterane. O muzică plăcută va începe să se audă dintr-odată, iar când vă veţi dumiri veţi vedea trei bărci apropiindu-se: prima duce un pian, a doua o vioară, a treia un violoncel, fiecare cu muzicienii aferenţi. Ieşind din peşteră, puteţi petrece câteva ore la Porto Cristo, un orăşel cu o plajă superbă şi cu nişte baruri şi restaurante liniştite.

Plajele albe sunt locul perfect pentru a vă bronza


Capul Formentor, sălbatic şi tentant

Luând-o spre nord, veţi ajunge pe Peninsula Formentor, cea mai sălbatică porţiune a insulei, unde se găsesc şi cele mai luxoase hoteluri. De la Port de Pollenca până în cel mai nordic punct al insulei urmează 20 de kilometri de peisaje spectaculoase, cu stânci de 400 de metri care „se prăbuşesc" în mare, pini ce răsar din piatră seacă şi păsări marine în căutare de cuiburi prin locuri nepământene. La şase kilometri de Port de Pollenca, ajungeţi la Mirador de Colomer, o formaţiune stâncoasă în care au fost săpate mai multe trepte ce vă oferă o privelişte impresionantă.

Citeşte şi: 

Vacanţă în Tenerife, visul căutătorilor de plaje fierbinţi - FOTO/VIDEO

Cipru, locul de naştere al Afroditei - FOTO/VIDEO

Creta, leagănul lui Zeus – FOTO/VIDEO

Şapte destinaţii de vacanţă exclusiviste - FOTO

Santorini, opera celei mai mari erupţii vulcanice - FOTO/VIDEO

O potecă urcă spre un turn vechi de control, de unde se văd golfurile Alcudia şi Pollenca. De la Pollenca veţi traversa către est Sierra de Tramuntana, lanţul muntos ce străbate insula, trecând prin peisaje uimitoare, cu crânguri de măslini, păduri de pini, sate pictate în ocru şi o zonă de coastă extrem de „ridată". Satul Deia este o oază a artiştilor şi poeţilor din lumea întreagă, iar Valdemossa este absolut uimitoare. Turismul a început aici în iarna rece a anului 1838, când Frederic Chopin şi George Sand au închiriat chilia unui fost călugăr, sperând că vremea îl va ajuta pe Chopin să se simtă mai bine (avea tuberculoză) şi că relaţia lor, aflată într-un moment critic, va avea de câştigat.

După o noapte de distracţie, străzile sunt pustii dimineaţa, aşa că vă puteţi bucura în linişte de o plimbare cu bicicleta


Nu s-a întâmplat aşa, dar despre asta puteţi citi în „Iarnă în Mallorca", romanul scriitoarei George Sand. Mănăstirea Reial Cartoixa este punctul de atracţie al satului, aici puteţi vedea un muzeu cu opere de-ale lui Picasso, Miro sau Juli Ramis şi, desigur, „celula" lui Chopin. Satul se află deasupra unei văi superbe şi vă va atrage prin casele drăguţe, aleile pietruite, restaurantele bune şi magazinele  de suvenire.Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 

    Trimite unui prieten!
    top down