În această țară, se angajează numai femei de serviciu care se machiază și poartă tocuri înalte

Ultima actualizare:

    Femeile sunt forțate să poarte tocuri înalte la locul de muncăFoto: Facebook
Femeile sunt forțate să poarte tocuri înalte la locul de muncăFoto: Facebook

În Marea Britanie femeile trec de interviu și sunt angajate doar dacă se machiază si poartă tocuri exagerat de înalte. Aceste companii care forțează angajatele să se conformeze acestor criterii, stupide am putea spune, încalcă legea.

O recepționeră din Londra a inițiat o petiție împotriva codurilor vestimentare de la locul de muncă, ce sunt considerate ”depășite și sexiste”. Această petiție a strâns peste 150.000 de persoane care îi împărtășesc acesteia nemulțumirea. Petiția a determinat Comisia pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen să investigheze această situație și să ia măsuri.

Nicola Thorp (27 de ani), recepționera care a inițiat această petiție, a refuzat să se prezinte la serviciu purtând pantofi cu tocuri înalte și, în consecință, a fost trimisă acasă, fără să fie plătită. Unele reguli stipulate în codul vestimentar al companiilor angajatoare cer ca, în timpul orelor de program să se poarte în permanență pantofi cu tocuri între cinci și zece centimetri înălțime, machiaj și dres transparent.

Demersul recepționerei a devenit un subiect național ce a condus la o dezbatere în rândul legiuitorilor pe tema codurilor vestimentare aplicate de către angajatori în Marea Britanie. ”Poate că acest lucru a pornit de la o pereche de pantofi cu toc, însă ceea ce iese la suprafață cu privire la discriminarea de la locul de muncă în Marea Britanie este vital”, a declarat Thorp pe marginea raportului, potrivit Reuters.

Comisia care se ocupă de această problemă ia în calcul și dovezile medicale, potrivit cărora, purtarea tocurilor înalte pentru perioade mari de timp poate duce la probleme de sănătate și dureri cronice.

Ca urmare, se cere revizuirea legislației, emiterea unor eventuale amendamente, promovarea unor campanii de conștientizare având ca țintă companiile, angajații și studenții, dar și înăsprirea amenzilor aplicate angajatorilor care încalcă legea împotriva discriminării.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net