Te învăţăm să cumperi ieftin pentru masa de Paşte

Ultima actualizare:

    Iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi atunci când te duci la cumpărături! foto: Pixabay
Iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi atunci când te duci la cumpărături! foto: Pixabay

Vrei să cumperi pentru masa de Paşte produse alimentare cât mai ieftine, dar şi de calitate foarte bună? Ar trebui să te organizezi în aşa fel încât să nu te ia valul şi să cheltuieşti peste măsură. Iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi atunci când te duci la cumpărături!

  • Fă o listă cu cumpărături - Înainte de a merge la supermarket, fă o listă cu produsele pe care urmează să le cumperi. Gândeşte-te la ce anume vrei să găteşti şi cumpără doar ingredientele necesare. Urmăreşte pas cu pas lista şi nu te abate de la ea decât dacă descoperi vreo ofertă anume pe care nu o poţi rata.
  • Mergi la supermarket dimineaţa sau seara - Dis-de-dimineaţă sau seara târziu sunt momentele cele mai indicate pentru cumpărături. Motivul? Magazinul este aproape gol! Vei avea foarte mult spaţiu de mişcare pentru a compara produsele între ele, pentru a căuta foarte bine şi a alege în voie ce ţi se pare mai potrivit pentru buzunarul tău.
  • Consultă pliantele - Nu există zi să nu găseşti în cutia de scrisori pliante care îţi oferă informaţii despre magazine, produse sau oferte. Înainte de a merge la cumpărături, consultă aceste broşuri, află care sunt produsele cele mai ieftine şi unde se găsesc ele.
  • Cumpără produse româneşti - Dacă vrei să cumperi ceapă, cartofi sau salată, nu are rost să le iei pe cele aduse din Grecia sau Turcia. Acestea costă mai mult şi nici nu sunt foarte sănătoase. În astfel de cazuri este recomandat să cumperi produse româneşti. Sunt mai ieftine şi cu mai puţine E-uri.
  • Cumpără la vrac - Produsele alimentare ambalate în ţiplă vidată costă mai mult decât cele pe care le poţi cumpăra la vrac. Nu e păcat să cumperi mai scump şi, din aceasta cauză, mai puţin decât să cumperi mai mult şi mai ieftin?
  • Atenţie la produsele perisabile - De obicei, cu doar câteva excepţii, produsele alimentare au un termen de garanţie mic. Astfel, în câteva zile pâinea face mucegai, roşiile se înmoaie, verdeaţa se ofileşte, iar dulciurile îşi pierd din prospeţime şi se întăresc. Cumpără aceste produse cu o zi înainte de a le găti sau consuma. Astfel, nu vei fi nevoit să plăteşti pentru ele dublu.
  • Cumpără en-gros - Apă, cafea, sucuri, produse de curăţat sau detergenţi. Poţi beneficia de reduceri substanţiale şi îţi faci stocul pe cel puţin o lună. Vânează şi produsele care se vând două la preţ de unul.
  • Vânează promoţiile şi discounturile - Caută produse alimentare care se vând cu discount sau la promoţie. Cumpără produse „2 în 1”. De exemplu, o sticlă de suc poate veni la pachet cu una de apă minerală, la un preţ mai mic decât suma celor două, cumpărate separat.
  • Nu merge cu copilul la cumpărături - A merge cu copilul după tine la cumpărături poate fi o alegere neinspirată. Cel mic nu înţelege că nu ai suficienţi bani să-i cumperi maşinuţa de pe raft sau tortul de ciocolată din vitrină. De cele mai multe ori însă, cedezi rugăminţilor sale şi cheltuieşti suplimentar. Este recomandat să-l laşi pe cel mic acasă atunci când ai de gând să te duci la magazin.
  • Păstrează cupoanele de reducere - Sunt situaţii în care intri în posesia unor cupoane de reducere. Nu le arunca la gunoi pe motiv că nu-ţi vor folosi niciodată! Păstrează-le în portofel pentru că nu vei şti când vei avea nevoie de ele!
  • Fă-ţi card de fidelitate - Multe hypermarket-uri oferă clienţilor carduri de fidelitate. Acestea te ajută să cumperi mai ieftin anumite produse sau, în funcţie de punctele pe care le-ai adunat în timp, ţi se oferă un discount.
  • Nu cumpăra cu cardul - Dacă vei plăti la casa de marcat cu cardul, vei avea tendinţa de a cheltui mult mai mult decât ţi-ai propus. În schimb, dacă vei avea în portofel o anumită sumă de bani, va trebui să încerci să te încadrezi în aceasta.
  • Fă-ţi cumpărăturile din piaţă - Se ştie că în piaţă produsele sunt mai ieftine decât în supermarket sau hypermarket. Nu mai punem la socoteală faptul că uneori mai poţi negocia cu vânzătorii. De ce să plăteşti 2 lei pentru o legătură de pătrunjel când în piaţă o găseşti la jumătate din acest preţ?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net