Ai rămas fără bani după Sărbători? Uite ce-i de făcut!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vacanţa de sărbători, cadourile pentru cei dragi şi alimentele pe care le-ai luat pentru masa festivă ţi-au cam golit buzunarele?

În această lună va trebui să strângi puţin cureaua! Uite cum să te organizezi ca să ieşi din impasul financiar în care te afli!

Calculează bugetul lunar

Fă o listă cu venitul net pe luna ianuarie luând în calcul salariul tău şi al soţiei sau al soţului, eventuale sume de bani câştigate din chirie, meditaţii sau câştiguri din alte colaborări. Nu uita de banii pe care, poate, i-ai împrumutat rudelor sau prietenilor şi care îţi vor fi acum înapoiaţi.  

Înlocuieşte carnea cu legumele

Ai consumat de Sărbători destulă carne, destule prăjeli şi grăsimi, aşa că este timpul pentru o pauză. Renunţă, pentru o perioadă, la carne şi consumă cât mai multe legume şi salate. Vei împuşca doi iepuri dintr-o dată: faci economie la bani şi urmezi şi o cură de detoxifiere a organismului. 

Spune “Stop” cumpărăturilor

În această lună, evită să cumperi haine, electronice, electrocasnice, produse de decoraţiuni sau obiecte de mobilier. Este foarte important să nu apelezi la cardul de credit şi să nu faci împrumuturi la bancă. Încearcă să rezişti tentaţiei şi evită magazinele. 

Mergi mai rar cu maşina personală

Lasă mai des maşina în parcare! Poţi face acest lucru mai ales în zilele când afară ninge. Motivul? În primul rând, nu vei face până la serviciu două ore, în al doilea rând vei economisi carburant. Se ştie că statul în coloană, în ambuteiaje sau la stopuri, duc la un consum mai mare de combustibil.

Evită ieşirile în oraş

Ianuarie e luna în care ar trebui să eviţi ieşirile în oraş la film, la restaurant, la concerte sau spectacole. Gândeşte-te cât costă biletul de intrare, cât costă consumaţia, dar şi taxiul cu care te întorci acasă. La un calcul mai amănunţit, vei trece de 100 de lei. 

Nu cumpăra cu cardul

În general, este recomandat să faci cumpărăturile cu cardul însă, în această perioadă, ar trebui să cheltuieşti doar banii pe care îi ai în portofel. Dacă pleci la cumpărături având o sumă fixă, va trebui, vrei, nu vrei, să te încadrezi în acea sumă. În schimb, cardul îţi permite să cheltuieşti mult mai mult pentru că ai de unde. 

Vânează reducerile

Produsele care au rămas nevândute după sărbătorile de iarnă au acum reduceri. Caută preţurile mici, discount-urile şi promoţiile dacă eşti obligat să cumperi în această perioadă. Înainte de a da banii pe produsele respective, compară preţurile şi cumpără de unde este mai ieftin. 

Fă-ţi cumpărăturile din piaţă

În piaţă, legumele, fructele, carnea şi alte produse alimentare sunt mai ieftine decât în supermarket şi hypermarket. Aşadar, dă o raită prin piaţă! Vei găsi produse mult mai proaspete şi la preţuri mai mici. Bine ar fi să pleci de acasă cu propria ta sacoşă şi să ai portofelul doldora de mărunţiş. Nu are rost să schimbi 50 de lei pentru un kilogram de cartofi şi două legături de verdeaţă. 

Nu te împrumuta

Este tot un sfat care te va ajuta să nu te îndatorezi peste măsură în lunile următoare. Nu împrumuta bani de la rude, prieteni, bănci sau alte instituţii financiare. În luna februarie vor începe să curgă primele rate plus dobânzile. Nu ai rezolvat nimic! Mai mult te-ai împovărat! 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net