La 15 ani, Cosmina luptă cu leucemia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Voi face tot ce pot ca să-mi salvez fetiţa, să adunăm banii pentru transplant şi să ajungem în clinica din Italia", ne-a spus mama Cosminei Păun, în rezerva spitalului "Marie Curie" din Bucureşti, casa lor din ultimele luni. Lacrimile curg când întreb de ce sumă mai e nevoie.

Cosmina Andreea Păun are 15 ani şi poartă în ea o boală urâtă: leucemie.

Ca să o înfrângă, are nevoie de 150.000 de euro. Din această sumă are doar 27.000. Strânşi tot prin campanii umanitare, cu ajutorul colegilor ei de clasă şi ai dirigintei de la Liceul Teoretic din Mizil.

Lupta cu boala, Cosmina a început-o singură, în luna mai a acestui an.

"În primăvară, cam pe 20 aprilie 2009, cu acordul Cosminei am plecat în străinătate, femeie de serviciu la o familie. Vroiam să strângem bani să putem locui şi noi ca oamenii.Trei săptămâni am fost plecată. M-au anunţat că i s-a făcut rău la şcoală, Cosmina a căzut din picioare şi a fost dusă la spital.Când am ajuns la spital în Bucureşti nu am mai recunoscut-o. Nu i se mai vedeau dinţii, atât de umflate îi erau gingiile. Am crezut că o să mă prăbuşesc şi am să mor pe loc. Am rezistat, Dumnezeu mi-a dat putere, ca să îi fiu alături" - spune mama Cosminei.

Pe 13 mai 2009, Cosmina Păun a fost internată în stare gravă la secţia de Oncopediatrie a Spitalului "M.S. Curie" din Bucureşti, cu diagnosticul de Leucemie Acută Mieloblastică M1.

Ea, puştoaica karatistă, cu centură albastă, fusese îngenunchiată de boală. Pe 22 mai 2009 a început primul tratament citostatic.

Au urmat transfuzii repetate de sânge. În iulie a împlinit 15 ani în spital. La începutul lunii septembrie a început a altă cură de citostatice.

Acum e încă în spital. S-a bucurat enorm că a vizitat-o Bănel Nicoliţă şi că, în general, sportivii ţării o susţin moral.

Steluţa Neagu, mama Cosminei, îi e mereu alături. Crede că evenimentele triste din viaţa familiei ei au doborât-o pe fetiţă.

simeon stalpnicul png

"Într-o noapte, s-a întâmplat o nonorocire. O fată bolnavă dintr-un sat - avea schizofrenie, biata de ea - a fugit din casă, spre şosea. S-a aruncat drept în faţa camionetei noastre. Fata a murit pe loc. Soţul meu era în dreapta şoferului, dormea. Când s-a trezit brusc din somn şi a văzut nenorocirea, a făcut un şoc. De atunci nimic nu a mai fost normal în viaţa noastră. Am fost nevoită să îmi iau copilul şi să plec. A fost greu. Eu m-am angajat vânzătoare. Am închiriat o cameră în Mizil. Toată iarna am stat fără căldură. Nu aveam decât nişte haine groase".

Transplantul de măduvă e urgent. Haideţi să o ajutăm pe Cosmina să strângă banii!

Fii bun, ajută!

Cont Lei: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

Cont Euro: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift: PIRB ROBU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI R18990288

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net