Hai să scăpăm de tot praful din casa asta!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Aproape în fiecare zi faci curat în casă, dar tot nu reuşeşti să scapi de praf. Este cazul să iei măsuri drastice! Pune-te serios pe treabă pentru că ai de muncă, nu glumă! Iată şapte sfaturi practice, care-ţi vor face viaţa mai uşoară.

Descalţă-te în hol

* Praful se depune pe orice obiect din cameră dar mai ales pe jos, în pluşul covoarelor sau perii mochetelor. Motivul?

Fie în încăperea respectivă se intră cu picioarele încălţate, fie covorul este vechi şi foarte uzat. Pentru a evita astfel de situaţii, covorul trebuie înlocuit o dată la cinci, şapte ani şi aspirat cu un aspirator care funcţionează pe bază de apă.

Schimbă mai des salteaua

*  Un pat foarte vechi, o canapea sau un recamier de pe timpul bunicii trebuie urgent înlocuite cu mobilier nou. Praful se adună în tapiţeria saltelelor şi este foarte dificil de scos.

Schimbă o dată la doi, trei ani salteaua cu una nouă şi aspiră în fiecare săptămână tapiţeria. Poţi folosi un aspirator de mici dimensiuni pentru a putea pătrunde şi în zonele dintre îmbinări.

Spală regulat pernele

* Dacă eşti alergic la praf trebuie să ştii că acesta se depune inclusiv în perna pe care o foloseşti seară de seară. Schimbă o dată la câteva zile lenjeria de pat, iar perna spal-o cu apă fierbinte măcar de două ori pe an.

Scapă de hainele vechi

* Paltoane vechi, pardesie, pulovere de lână, într-un cuvânt îmbrăcăminte pe care nu o mai foloseşti, dar nici nu te înduri să scapi de ea. Le poţi dona unui cămin de bătrâni sau unui cămin de copii.

Dar nu uita! Dacă nu sunt folosite şi aerisite, aceste haine sunt un mediu propice prafului.

Aspiră cărţile şi revistele

* Cel puţin de două ori pe an şterge praful care s-a depus între cărţi, printre reviste şi pagini de ziare. Hârtia este un întreg depozit de praf, iar dacă acesta nu este îndepărtat, poate produce grave afecţiuni respiratorii.

Şterge cu o cârpă moale coperţile şi asipră delicat şi între pagini.

Nu ţine mobilă prea multă

* Cu cât camerele sunt mai libere, cu atât praful se va instala mai greu. Dacă, dimpotrivă, casa este încărcată cu tot soiul de dulapuri şi dulăpioare, şifoniere, servante, rafturi, bibelouri, mochete şi covoare atunci nu vei putea scăpa de praf.

Apă, oţet şi glicerină, soluţia minune pentru curăţenie

Loreta Giugiuc are o soluţie excelentă contra prafului. Se amestecă într-un vas un litru de apă, o linguriţă de oţet şi o linguriţă de glicerină.

Se toarnă puţin pe o lavetă şi se şterge mobila. Această soluţie împiedică praful să se depună foarte repede pe mobilă.

Elena Dragomir ne-a dezvăluit un truc simplu. Cârpele de praf îţi fac "treaba" mai bine dacă la spălarea lor se adugă câteva picături de glicerină, în ultima apă.

simeon stalpnicul png

Dă-ne un sfat util şi te premiem!

Eşti expert în curăţenie? Cunoşti toate trucurile din lume pentru ca locuinţa ta să fie "lună"? La capitolul bucătărie nu te întrece nimeni?

Ştii cele mai bune leacuri cosmetice? Spune-ni-le şi nouă şi te premiem! Click! te provoacă să dezvălui cele mai tari "trucuri" utile pe care le cunoşti.

Scrie-ne despre toate acestea pe adresa redacţiei, Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic "Pentru Rubrica Sfaturi Utile" sau trimite-ne un email la adresa sfaturiutile@click.ro. Cel mai bun sfat al lunii va fi premiat cu un abonament pe 3 luni la ziarul Click!

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net