m.click.ro

top sombra

Are cel mai mare iepure din România

Hasan, urecheatul uriaş din localitatea Cogealac, judeţul Constanţa, cântăreşte 12 kilograme

Mihaela Barbu abia mai poate să-l  ţină în braţe pe uriaşul Hasan

Mihaela Barbu abia mai poate să-l ţină în braţe pe uriaşul Hasan

Un cuplu din localitatea Cogealac, judeţul Constanţa, are în fermă cel mai mare "urecheat" din ţară. Iepurele-gigant, Hasan, face parte din rasa "Marele Belgian".

Mihaela şi Cosmin Barbu, în vârstă de 21 şi, respectiv 27 de ani, sunt doi fermieri celebri în localitatea constănţeană Cogealac.

Soţii Barbu au o microfermă cu iepuri care ajung, la maturitate, de statura unui copil de doi ani.

Toţi iepurii fac parte din rasa "Marele belgian", specie realizată prin încrucişarea iepurelui de câmp cu cel de casă belgian.

Hasan, uriaşul din microferma constănţenilor, cântăreşte 12 kilograme, adică dublu faţă de un iepure obişnuit. Urecheatul are, împreună cu iepuroaicele Prinţesa şi Stăpâna, 10 pui.

Cei 13 iepuri sunt hrăniţi, într-o zi , cu un kilogram de morcov, lucernă şi trei kilograme de boabe de porumb amestecat cu grâu, orz şi seminţe floarea-soarelui. Iepuraşii nu necesită multă muncă, se cresc uşor şi se înmulţesc rapid, dar hrana zilnică este o problemă, dacă sunt multe exemplare.

„Ca să pot trece iarna cu o sută de iepuri, am nevoie de o tonă de morcov, o tonă de sfeclă, plus fâneţ", spune Mihaela, soţia fermierului.

Marele urecheat al lumii are 16 kg

Cel mai mare iepure din lume pare să fie Ralph. La doar 12 luni, iepurele de rasă continentală cântăreşte 16 de kilograme şi trăieşte în Marea Britanie.

Stăpâna urecheatului, Pauline Grant, potrivit Realitatea.net, se bazează pe ajutorul vecinilor pentru a-l hrăni pe dolofan, care cântăreşte mai mult decât un copil de trei ani şi a devenit extrem de greu de ridicat în braţe.

"Nu ştiu cât de mare o să se facă, ar putea deveni gigantic, dar toată lumea îl iubeşte", a declarat Pauline.

Britanica aşteaptă rezultatul celor de la "Guiness World Record" pentru a confirma că Ralph este într-adevăr cel mai mare iepure din lume.
Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 
    Din inima pentru copii

    Trimite unui prieten!
    top down