«Un cutremur devastator, în Vrancea!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un om de ştiinţă din Ucraina bagă groaza în români şi anunţă un cutremur devastator în Vrancea. El spune că unda seimică va ajunge la mii de kilometri distanţă şi va afecta 7 milioane de ucraineni. Presa din ţara vecină a dat titluri înfricoşătoare: din Vrancea va veni un cutremur nimicitor, de 9 -10 pe Richter!

Citeşte şi:

Atenţie, turişti! Cutremur şi incendii în paradisul de vacanţă

California, în aşteptarea mega-cutremurului: milioane de posibile victime - VIDEO

Seisme majore au avut loc în 1940, 1977, 1986, 1990 şi au fost resimţite în Ucraina, în Rusia, la Moscova şi Sankt-Petersburg, spune Olexandr Kendzer.

"De mult timp nu au fost astfel de cutremure, iar ciclul lor de repetiţie se apropie de final, de aceea putem să ne aşteptăm că astfel de cutremure se vor simţi şi pe teritoriul nostru. Seismele din zona Vrancea comportă un pericol major pentru clădirile foarte înalte din cauza vibraţiilor de înaltă frecvenţă", a declarat Kendzer la postul tv „24 kanal", atrăgând atenţia că aceste seisme sunt extrem de periculoase şi pot distruge diguri şi poduri.

Seismologul spune că în Ucraina, pe teritoriul de vest şi sud, magnitudinea va fi de circa 7 grade, iar în sud-vest, adică în Crimeea ar putea ajunge la 9 pe scara Richter!

Vezi şi:

Haos pe planetă!

Un cutremur de 7.0 grade a zguduit Papua Noua Guinee

„Aş vrea să liniştesc populaţia că această problemă nu este gravă, dar nu pot să o fac. Un cutremur, în cazul în care se întâmplă, va atinge teritoriul ţării noastre. Epicentrul se află la o adâncime de circa 180 km, de unde vin vibraţii mai distructive", a mai declarat Kendzer. El spune că vor fi afectate circa 7 milioane de ucraineni.

Şi colegii noştri de la cotidianul „Blik" au luat legatura cu Olexandr Kendzer pentru a afla data seisumului devastator. Omul de ştiinţă a declarat însă că nimeni nu poate face predicţii când va fi exact următorul cutremur.

«Starea elevilor este stabilă»

Gh. Mărmureanu, directorul Institutului de Fizica Pământului:

„Am vorbit şi eu cu ucrainenii şi le-am spus că nu sunt de acord cu afirmaţiile lor pentru că nu sunt argumente ştiinţifice", ne-a spus Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional de Fizica Pământului.

Seism

de 5,7 grade în Iran: peste 100 de răniţi

Cutremure

în lanţ în Filipine

El anunţase deja că în regiunea Vrancea urmează să se producă în următorii ani un seism mai mare decât cel din 1977, peste 7 pe scara Richter.

Aşa se va propaga unda

Olexander  Kendzer spune că aşa s-ar putea propaga unda seismică cu punctul de plecare din Vrancea. Cea mai afectată va fi Peninsula Crimeea şi se va simţi în toată Ucraina.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net