FOTO Principele Nicolae şi Mihai Găinuşă, în prim-plan la Salonul Calului

Ultima actualizare:

    Salonul Calului e la a treia ediţie
Salonul Calului e la a treia ediţie

Primul week-end al Salonului Calului a oferit spectatorilor prezenţi în tribune un program de mare clasă, combinând spectaculos arta şi sportul echitaţiei. Ceremonia oficială de deschidere, care a avut loc sâmbătă, a fost marcată de o defilare impresionantă a tuturor protagoniştilor acestei ediţii: călăreţi în uniforme de gală, trăpaşi cu surki (trăsurică), cai de galop, ponei şi atelaje.

Momentul culminant al zilei de sâmbătă l-a constituit ceremonia de acordare a “Înaltul Patronaj de către Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României”, începând cu această ediţie a Salonului Calului.

Principele Nicolae
Principele Nicolae

Brevetul Înaltului Patronaj fost înmânat conducerii Clubului Equestria de către Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României, a cărui prezenţă a fost salutată protocolar de 8 călăreţi îmbrăcaţi în uniforme de gală, care au defilat în faţa tribunei oficiale. În cadrul ceremoniei au răsunat acordurile Imnului Regal, precum şi ale Marşului Carol I.

Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă

Pe tot parcursul week-end-ului a urmat un amplu program de demonstraţii şi  parade, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii călare, elemente de spectacol cu  ponei, show-uri ecvestre şi moto, demonstraţii de curse de trap şi de galop, demonstraţii de voltije, concurs de atelaje, oferite cu eleganţă de către profesionişti şi amatori ai sportului echitaţiei, care au evoluat în manej.

Show-urile ecvestre au fost prezentate de "cusurgiii" Mihai Găinuşă şi Codruţ Kegheş.

Seara Cailor
Seara Cailor

Prima parte a manifestărilor sportive găzduite de Salonul Calului a inclus Concursul Naţional de sărituri peste obstacole (CSN), constând din 11 probe cu diferite niveluri de dificultate şi categorii de vârstă.

Trofeul Equestria, care încununează o dificilă probă de sărituri peste obstacole, a fost câştigat, sâmbătă, de către Ionuţ Ursache de la Clubul AER & Horses, cu calul Vienna, urmat de Norbert Schumann de la CSA Steaua, cu calul Brutus şi de Luxa Ruxandariu de la Clubul Felix Ţopescu cu calul Bamboo. Trofeul Equestria a fost înmânat câştigătorului probei de către Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României.

Cupa Salonul Calului, cea de-a doua probă importantă a CSN,  i-a revenit călăreţului Norbert Schumann de la CSA Steaua cu calul Cooper Crek, urmat pe locul 2 de Ionuţ Ursache de la AER & Horses cu calul Vienna, şi de Claudiu Gheorghe, de la Clubul CSA Steaua, cu calul Gemilio LCS. Fondul de premiere din Competiţia naţională s-a ridicat la 28.000 RON.

A doua parte a Salonului Calului propune, în intervalul 2-5 octombrie, competiţii sportive acreditate internaţional, de către Federaţia internaţională de echitaţie (FEI). Sunt aşteptaţi în competiţie peste 150 de cai şi sportivi din Franţa, Italia, Croaţia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, care vor concura în 15 probe dotate cu premii în valoare totală de peste 70.000 de Ron.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net