Trei pui de leu de la Zoo Craiova au dispărut la câteva ore de la naştere

Ultima actualizare:

Regia de Administrare a Domeniului Public Craiova face o anchetă privind dispariţia a trei pui de leu de la Grădina Zoologică din Craiova, care s-ar fi născut, miercuri, în captivitate, dar joi dimineaţă, când mai mulţi jurnalişti au mers să vadă şi să filmeze puii, aceştia dispăruseră, anunţă Mediafax.

Jurnaliştii au intrat în posesia unui filmuleţ realizat în cursul zilei de miercuri de o persoană care a asistat la naşterea a trei pui de leu la Grădina Zoologică din Craiova. Pe filmuleţ se vede cum una dintre leoaice îşi alăptează puii, care par sănătoşi şi jucăuşi.

Jurnaliştii care au mers, joi dimineaţă, să fotografieze şi să filmeze puii au constatat, când au ajuns în faţa cuştii leilor, că puiuţii dispăruseră.

 Căutaţi pentru a explica această situaţie, administratorii zoo nu au putut fi găsiţi, ei punând lacătele la porţi şi închizându-şi telefoanele mobile.

Conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, în subordinea căreia este Grădina Zoologică, a declarat că iniţial nu a fost informată că leoaica ar fi gestantă.

“Noi nu am fost informaţi iniţial de cei de la Grădina Zoologică despre faptul că leoaica ar fi fost gestantă şi în acest sens o să facem o anchetă, vedem cine este responsabil de acest lucru, vedem dacă este vorba de prostie, iresponsabilitate sau alte lucruri. O să facem o anchetă şi vom lua măsurile necesare. Ce ştiu eu în momentul de faţă este că s-a întâmplat că una dintre leoaice a făcut un avort spontan şi puii s-au născut morţi. Asta mi-au spus apoi reprezentanţii de la Zoo”, a declarat Florin Lungu, director RAADPFL Craiova.Ulterior, după ce reprezentanţii presei i-au arătat imaginile cu puii în viaţă, directorul şi-a schimbat opinia şi a spus că se va face o anchetă.“Imaginile sunt grăitoare, lăsaţi-ne să facem o anchetă”, a mai spus directorul.

Faptul că puii s-au năcut vii a fost confirmat şi de către inspectorul şef de la Poliţia Animalelor, care a declanşat, la rândul său, o anchetă după ce s-a aflat despre disparţia puilor.

“Am văzut puii de leu pe lângă leoaică, erau alăptaţi, erau foarte drăgălaşi. Leoaica era singură, puii păreau foarte sănătoşi, se mişcau. Noi o să facem o anchetă, o să sunăm la 112 să ne sprijine cu un control”, a declarat Marin Catrina, inspector şef Poliţia Animalelor Craiova.

Nici reprezentanţii Gărzii de Mediu sau cei ai Secţiei 2 de Poliţie nu au reuşit să îl găsească pe administratorul Grădinii Zoologice, astfel că aceştia au lăsat înştiinţări reprezentanţilor zoo să se prezinte la sediile instituţiilor respective pentru a lămuri situaţia dispariţiei puilor de leu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net