Teroristul de la CFR, scos basma curată

Ultima actualizare:

    Florin Vlad
Florin Vlad

A fost timp de câteva luni cel mai temut “terorist” din România. Oamenii legii l-au acuzat că a provocat deraierea unui tren, el s-a lăudat prin sat că “aşa a fost”. După trei ani de anchete, Florin Vlad a fost scos de sub urmărire de procurori.

Cel mai grav accident feroviar din ultimii ani a avut loc pe 21 septembrie 2009. Un tren accelerat cu peste 200 de călători, care mergeau de la Timişoara spre Bucureşti, a deraiat în dreptul localităţii doljene Cârcea.

Numai o minune a făcut ca nimeni să nu moară. Aproape 20 de persoane au ajuns însă la spital. În urma expertizelor, a reieşit clar că Acceleratul 1692 a deraiat din cauza demontării unor elemente la calea ferată, iar faptele au fost comise cu intenţie. Anchetatorii au adunat probe ADN, au audiat zeci de martori, au alcătuit un cerc de suspecţi.

Printre aceştia se număra şi Florin Vlad, 55 de ani. Bărbatul, un fost angajat CFR, locuia într-o comună nu departe de locul producerii accidentului. Mai mult, el s-a lăudat prin sat că din cauza lui a deraiat trenul. Varianta părea plauzibilă, anchetatorii luând în calcul varianta unei răzbunări.

Florin Vlad fusese dat afară de la CFR în 2005, după ce a furat staţia de amplificare a gării unde lucra. Cazul părea rezolvat, dar analizele ADN prelevate de la faţa locului nu au corespuns cu cele ale principalului suspect.

Click! a relatat pe larg povestea lui Florin Vlad

Click! a relatat  pe larg povestea lui Florin Vlad
Click! a relatat pe larg povestea lui Florin Vlad

Acum, după aproape trei ani de la producerea accidentului, vine şi vestea-şoc: procurorii l-au scos de sub urmărire penală pe Florin Vlad. Toate cele cinci persoane, inclusiv fostul angajat de la CFR, au fost scoase de sub urmărire penală. Dosarul e înregistrat cu autor necunoscut", a spus Ionel Grigore, procuror în cadrul Parchetului Curţii de Apel din Craiova.

Click! a relatat  pe larg povestea lui Florin Vlad
Click! a relatat pe larg povestea lui Florin Vlad

Zilele trecute, după ce a aflat că a fost scos de sub urmărire penală, Florin Vlad s-a urcat din nou într-un tren. Nu a călătorit deloc după deraierea acceleratului "ca să nu se interpreteze". A fost deja în mai multe locuri din ţară. "Nu am ce să fac acasă şi vreau să mă distrez cât mai mult. M-am lăudat şi eu atunci prin comună că am deraiat trenul ăla, dar nu este adevărat", a spus bărbatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net