10 cei mai periculoşi oameni ai planetei. Liderii clanurilor mafiote care au terorizat vreme de 50 de ani lumea

Ultima actualizare:
Ismael Zambada Garcia
Ismael Zambada Garcia

Alertă! Cel mai periculos om din lume, mafiotul Joaquin “El Chapo” Guzman, de 60 de ani, a reuşit să fugă din închisoarea de maximă securitate, Altiplano I, din Mexic. Însă cu “El Chapo” în libertate, începe un război sângeros pentru supremaţie între clanurile mafiote.

Cu o avere de 1,153 miliarde de dolari, “El Chapo” (n.r.- “Dopul”, poreclă care se referă la faptul că e scund şi gras, având înălţimea de 1,64 metri), a dat o şpagă de 50 de milioane de dolari celor care l-au ajutat să fugă din puşcărie. “Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, a scris fiul său, Ivan, pe reţelele de socializare. Tatăl său, care a fost încarcerat în Altiplano I, închisoarea din care nimeni nu a scăpat vreodată, a aşteptat şi a reuşit să evadeze după 1 an şi 5 luni mai ceva ca în filmele de la Hollywood.

Cei pe care i-a mituit au săpat un tunel de 1,5 kilometri până sub duşul din celula sa. Toată planeta se întreabă cum au putut să scoată 3.250 de tone de pământ din adâncuri pentru acest tunel fără ca nimeni să nu observe. Însă  Joaquin “El Chapo” Guzman e şeful celui mai puternic cartel de droguri din Mexic, Sinaloa, specializat în tuneluri, prin care a transportat cocaină, heroină, marijuana şi metamfetamine în SUA. El a devenit o legendă după ce a preluat în 2003 conducerea celei mai sângeroase reţele criminale din America Latină. Pentru a-şi consolida poziţia a ordonat asasinarea a 9 şefi din cartelul Tijuana şi a trimis un comando de 40 de oameni la un hotel din Puerto Vallarta în noiembrie 1992. Înainte de era lui El Chapo, Sinaloa se ocupa doar cu distribuţia drogurilor columbiene în SUA. Cyu peste 3.000 de asasinate executate la ordinul lui, piticul de 1,63 metri a reuşit să controleze o armată de peste 3,2 milioane de oameni aflată în Guatemala, Honduras, Costa Rica, Panama, Nicaragua, Columbia, Chile, Brazilia, Argentina, Mexic şi SUA. Însă o asemenea notorietate atrage şi duşmani. Cartelul său cumpăra un kilogram de cocaină din Columbia sau Peru cu circa 2.000 de dolari şi îl vindea în SUA cu peste 10.000 de dolari. Iar în fiecare lună reuşea să scoată peste graniţă peste 3 tone de droguri. Mâna dreaptă a mafiotului este Damaso Lopez-Nunez. Pe lista duşmanilor de moarte sunt alte organizaţii criminale de notorietate la fel de răspândite: Los Zetas, Cartelul Juarez, Cartelul Tijuana şi Cartelul Beltra-Leyva. Se anunţă un război de anvergură, având în vedere că cei din Tijuana au pus un premiu de 5 milioane de dolari dacă El Chapo e ucis în închisoare. Însă e un război care nu se va încheia niciodată. Iată cei mai periculoşi oameni ai planetei din ultimii 50 de ani.

1. El Chapo - Mexic

Joaquin “El Chapo” Guzman, de 60 de ani, devine şeful Sinaloa în 2003. Banda e renumită pentru trafic de droguri, de carne vie, spălare de bani, crimă organizată şi răpiri. El Chapo e cel mai crud lider al lor. În 2010, a jupuit faţa unui membru al cartelului Juarez şi a învelit cu ea o minge de fotbal. În 2011 pavează străzile cu 15 capete ale membrilor aceluiaşi cartel şi în 2012 taie în bucăţi 14 bărbaţi din banda Los Zetas.

2. Ismael Zambada Garcia - Mexic

Manuel Noriega
Manuel Noriega

Vârstă: 67 de ani

Avere: 25 de miliarde $

Este cel de al doilea şef al Cartelului Mexican Sinaloa. Nu este rivalul lui El Chapo, se respectă reciproc şi conduc alternativ afacerile comune ale organizaţiei criminale. În 2014 el a preluat conducerea cartelului după arestarea lui El Chapo. E omul de legătură cu mafia columbiană.

3. Manuel Noriega – Panama

Osiel Cardenas Guillen
Osiel Cardenas Guillen

Vârstă: 81 de ani

Avere: 300 de milioane $

A fost preşedintele Panama între 1983 şi 1989. În calitate de şef de stat s-a ocupat de spălare de bani, trafic de droguri şi armament fiind punctul de legătură dintre piaţa americană şi cea din Nicaragua. A fost capturat în 1989 când SUA au invadat Panama şi extrădat în 2011.

4. Osiel Cardenas Guillen – Mexic

Ricky "Freeway" Ross
Ricky "Freeway" Ross

Vârstă: 48 de ani

Avere: 13 miliarde $

La finalul anilor ’90, Osiel Guillen, asasin profesionist, şi-a ucis mentorul pentru a prelua conducerea Cartelului Golfului. Şi-a antrenat 30 de soldaţi ca trupe de elită şi realiza asasinate la comandă. Transportau până în 2003, când a fost arestat, peste 300 de tone de cocaină anual.

5. Ricky "Freeway" Ross - SUA

Pablo Escobar
Pablo Escobar

Vârstă: 55 de ani

Avere: 850 de milioane $

Până în 1996 a condus o reţea de traficanţi şi vindea zilnic 100 de kilograme de cocaină. A fost condamnat la închisoare şi eliberat în 2009. Avea peste 1.000 de subalterni şi desfăcea marfa importată din America Latină în Texas, Kansas, Indiana, Cincinnati, Carolina de Nord şi de Sud.

6. Pablo Escobar – Columbia

Curtis "Cocky" Warren
Curtis "Cocky" Warren

Născut 1 decembrie 1949 – ucis 2 decembrie 1993

Avere: 25 de miliarde $

A fost cel mai iubit traficant de droguri din cartierul Medellin. Transporta droguri în toată lumea şi e responsabil de omorârea a peste 5.000 de oameni. După uciderea lui de către poliţia columbiană ajutată de FBI, cartelul din Medellin a intrat în alianţe pentru a supravieţui pe piaţă.

7. Curtis "Cocky" Warren – Marea Britanie

Amado Carrillo Fuentes
Amado Carrillo Fuentes

Vârstă: 52 de ani

Avere: 300 de milioane $ 

Este unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri din Europa. Conduce o bandă cu sediul central în Liverpool. Îşi ispăşeşte în prezent cei 13 ani de închisoare după ce a fost prins în 2006 cu marijuana în valoare de 2 milioane $ şi o tonă de cocaină la bordul iahtului personal.

8. Amado Carrillo Fuentes - Mexic

Frank Lucas
Frank Lucas

Născut 17 decembrie 1956 – mort 3 iulie 1997 

Avere: 25 de miliarde $

Este cel mai mare traficant de droguri din istoria omenirii. Nici Escobar nu a reuşit să aducă vreodată atâta cocaină în SUA cât a adus Fuentes în cei 10 ani cât a fost şeful Cartelului Juarez. A murit în 1997, după o infecţie fatală cauzată de o operaţie plastică de schimbare a chipului.

9. Frank Lucas - SUA

Jose Santacruz-Londono
Jose Santacruz-Londono

Vârstă: 84 de ani

Avere: 52 de milioane $

Este cel mai mare traficant american din anii ‘60-’70, care avea sediul în Harlem. El importa direct din Asia heroină pe care o aducea în SUA în coşciugele soldaţilor căzuţi pe frontul din Vietnam. În 1976 a fost condamnat la 70 de ani de închisoare, dar e eliberat după 5 ani.

10. Jose Santacruz-Londono – Columbia


    Jose Santacruz-LondonoFoto: AP
Jose Santacruz-LondonoFoto: AP

Născut 1 octombrie 1943 – 5 martie 1996

Avere: 8 miliarde $

E unul dintre cei mai mari şefi ai cartelurilor din Medellin. A început cu traficul de marijuana şi Londono care ajunge să asigure 70% din cocaina din SUA. Este ucis de poliţie în ’96 şi cartelul Cali revine pe piaţă abia în 2011.

5 lucruri şocante despre traficul de droguri

1. În fiecare secundă, 100.835 de tineri se droghează, la nivel mondial;

2. Peste 139 de milioane de oameni au recunoscut în 2014 că sunt dependenţi de droguri de risc;

3. La fiecare secundă, peste 537 de oameni mor din cauza supradozelor;

4. Peste 10 milioane $ sunt încasaţi de traficanţi, în fiecare secundă;

5. Anual sunt vândute aproximativ 48.600 t de marijuana şi aproximativ 1.000 t de cocaină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net